S pěstováním začneme ve hře Sakuna: Of Rice and Ruin v zimě
Novinka S pěstováním začneme ve hře Sakuna: Of Rice and Ruin v zimě

S pěstováním začneme ve hře Sakuna: Of Rice and Ruin v zimě

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

Po několika odkladech se kombinace side-scrolling akce a simulátoru pěstování dočkáme již letos.

Reklama

Někdy se autoři her rozhodnou pro lepší zážitek namixovat několik různých herních žánrů. V mnoha případech jde o zdárný krok, ale samozřejmě se může stát, že jednotlivé herní mechanizmy si jsou natolik cizí, že spolu dobře nekooperují.

Takovým zdánlivě nelogickým příkladem může být i dnešní hra Sakuna: Of Rice and Ruin, která v sobě spojuje žánr klasické side-scrolling akce s problémy při pěstování rýže. Navíc se odehrává na mystickém ostrově, který si za svůj vzor pro vytvoření bere klasickou japonskou mytologii.

Za tímto, na pohled okouzlujícím titulem, stojí dvoučlenný tým studia Edelweiss. Hráči převezmou otěže nad bývalou zkaženou bohyní sklizně Sakunou, vyhnanou na nebezpečný ostrov se skupinou svých přívrženců. Při průzkumu nádherného prostředí ostrova najde v horské vesnici volný dům a vesničanům při slkizni rýže ukáže, že má její bývalý titul stále hodnotu.

Sakuna: Of Rice and Ruin je prostě svěřím vpádem japonské mytologie do západního světa, která dostala pozvání v podobě milostného dopisu od akčních her. A zároveň je i pochvalnou ódou na rýži ve všech jejích podobách a fascinujícím simulátorem zemědělství.

Po několika odkladech se snad Sakuny dočkáme letos v zimě ve verzích pro PlayStation 4, Switch a pro PC.

Zdroj: Marvelous Europe

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama