Přehled novinek z Japonska 22. týdne
Dragon Ball Z: Kakarot Novinka Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dnes tady máme příběhy, legendy a také DLC nebo úspěšné prodeje.

Reklama

Bez velkých řečí přeleťte dnešní jednu krátkou zprávu přehledu novinek z východních proveniencí a rovnou se vrhěte na zprávy níže. Snad vás opět potěší.

  • Why So Serious? vydavatel a vývojář point-and-click adventury Needy Girl Overdose, odložil vydání hry z 5. června na blíže neohlášené datum z důvodu poskytnutí hry v "nejvyšší kvalitě". Needy Girl Overdose bude k dispozici přes Steam.

Shin Gakuen RPG - Monark

Dnes začneme zprávou, která by se hodila spíše do kraťasů v úvodu, ale měl jsem za prvé strach, že by tam zapadla, a za druhé se k ní později objevily další informace. Tvůrci, kteří stojí za vývojem Shin Megami Tense a Megami Tensei totiž podle nového čísla Weekly Famitsu společně s autory hudby série SMT pracují na "novém RPG ze školního prostředí". Titul bude oficiálně oznámen v časopisu až 10. června.

Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Časopis odkazuje pouze náznakem na zapojené vývojáře. Jsou to S, I, M a N. Vydavatel, vývojář a platformy nebyly vůbec oznámeny.

Koncem týdne jsme se ale dočkali, když byly spuštěny oficiální teaser stránky a oficiální Twitter a LINE účty pro toto "nové školní RPG" jménem Monark. Stránky obsahují celou řadu jmen, z nichž většina je bohužel nečitelných. Jediné čtyři, které lze aspoň trochu rozeznat, jsou následující: Kazunari Suzuki, Ryotaro Ito (pravděpodobně překlep jména Ryutaro Ito), Tsukasa Masuko a Aya Nishitani. Všichni čtyři vývojáři navíc již dříve pracovali na hrách Megami Tensei a Shin Megami Tensei.

Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Na stránkách také najdete japonské telefonní číslo 050-3204-4961. Pokud na toto číslo zavoláte, uslyšíte nějaké podivné zvuky, jakoby měl někdo potíže a výkřik, následovaný hlasem muže, který říká něco jako: "Konečně. Čekal jsem na tebe, mé pošetilé, hloupé, drahé dítě."

Zdrojový kód stránky obsahuje text: "Čtyři možnosti. Čtyři osudy. Zvolíte si podle svého ega. Vy, kteří sem vstupujete, vzdejte se veškeré naděje." Obecný název domény je asi cs.furyu.jp (@Renka_schedule), což docela jasně naznačuje, že se jedná o hru od FuRyu. Jak již ale bylo řešeno, vydavatel, vývojář a platformy ještě nebyly oficiálně oznámeny.


Tales of Arise

Bandai Namco vydalo úplně nový trailer ke hře Tales of Arise představující Mystic Artes některých hratelných postav: Alphen, Shionne, Rinwell a Law.

Společnost navíc představila i novou podpůrnou postavu a některé výhody této hry na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series oproti svým protějškům na starší generaci kozolí PlayStation 4 a Xbox One.

Novou postavou Tales of Arise je Zephyr (na obrázcích níže). Ve své podstatě dohlíží na odbojovou skupinu Crimson Crow z Calaglie. Je schopný v klidu přehlédnout jakoukoli situaci a vést své členy tak, aby nedošlo ke ztrátám. Má vynikajícími bojové zkušenosti a schopnostmi a má velkou důvěru svých podřízených. V bitvě funguje jako podpůrný člen, používá proti renanským vojákům a příšerám silnými údery.

Výhody nové generace konzolí se pak na lehce odlišují. U obou konzolí, PlayStation 5 a Xbox Series, jde o kratší doby načítání při vstupu do bitvy a dále můžete využít režim Performance, který upřednostňuje FPS (60 snímků za sekundu), nebo Graphics režim, který zase upřednostňuje rozlišení (4k rozlišení). PS5 verze má ale ještě podporu haptické zpětné vazby bezdrátového ovladače DualSense a podporu Game Help.

Tales of Arise vychází celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam 10. září. V Japonsku vyjde konzolová verze již 9. září.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom ještě ukázal společně s novým trailerem speciální edici hry The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki s názvem SPRIGGAN Edition. U prvího výlisku hry pak bude v Japonsku i bonusový obsah ke stažení.

SPRIGGAN Edition se bude prodávat za 9 800 jenů (tedy asi za 2 000 Kč) a bude obsahovat předměty, které najdete pouze v této limitované edici, zabalené ve speciální krabici. První věcí je mini soundtrack obsahující různé doprovodné hudby ze hry, tematicky rozvrstvené podle multietnické republiky Calvard, kde se hra odehrávána.

Druhým bonusem je 96 stránková kniha To the Land of Origin and Dawn, obsahující obrovské množství konceptů, postav, oblastí republiky Calvard, zbraní, nepřátelských postav a dalších věcí ze hry.

A za třetí je zde datový soubor Office Arcride Solution Character. 128 stránkový soubor obsahující ilustrace postav, které se objevují ve hře The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki, ve vysokém rozlišení, včetně jejich podrobných návrhů (například jejich boků anebo zad).

Bonusem ke stažení u prvního vydání hry je přídavek Hollow Core Voice: Latoya Hamilton, který hráčům dovolí změnit systémový hlas taktického orbmenu Xipha na hlas mladé Dr. Latoyi Hamilton (dabing Kikuko Inoue).

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 30. září.


Samurai Warriors 5

Koei Tecmo vydalo Final trailer na akci Samurai Warriors 5 od Omega Force.

Samurai Warriors 5 budou obsahovat i rozsáhlý podpůrný systém. Koei Tecmo koncem týdne uvolnili několik nových informací a doprovodných screenshotů, na kterých představili herní režim Citadel, Vault a My Castle.

Při hraní tohoto pod-režimu Citadel, můžete sbírat různé zdroje, které pak jde použít v nabídce My Castle k upgradu různých budov. V bitvách v režimu Citadela buď hráči chrání svou základnu proti blížícím se nepřátelům nebo se je naopak snaží porazit. V průběhu bitvy se objeví další vedlejší mise a ze jejich splnění získáte body, udělované na základě času, za který jste bitvu dokončili.

V režimu Citadela se pak namísto předmětů používají vojenské jednotky. Různé jednotky, které povoláte, dokážou vyvolat různě silný útok a potom zůstanou na určitém místě a budou ho před útočicími nepřáteli bránit.

Podle toho, které postavy se budou bitvy účastnit, bude se prohlubovat úroveň jejich přátelství. Pokud se dostane na maximum, můžete si v Hermit's Retreat spustit speciální scény.

Režim Vault umožňuje hráčům kontrolu jejich herního deníku a dokončených misí, prohlížet si scény událostí, poslouchat BGM skladby a v sekci Biographies se dovíte něco víc o historii Samurai Warriors.

My Castle je nabídka, která funguje jako výchozí bod pro postup ve hře. Můžete zde najít budovy jako je Dojo a Blacksmith a posílit své válečníky a jejich zbraně nebo nakupovat v Shopu předměty.

V Dojo můžete posílit své samuraje a měnit jejich vybavení. Každá hratelná postava má strom dovedností, rozložený kolem svého rodinného erbu. Existuje několik typů dovedností, některé posílí schopnosti a jiné zase usnadní získávání důležitých předmětů. Na vás bude se rozhodnout, co je pro vaši strategii důležitější.

Každá postava bude mít své Weapon Mastery, zvtahující se k určitému typu zbraně a jeho ovládání. Zvyšováním Weapon Mastery budou moci postavy používat ještě silnější zbraně, získávat přístup k novým Ultimate Skills a vylepšovat vlastnosti zbraní.

Blacksmith je pak logicky budova, kde lze vylepšovat zbraně. Upgradování zbraní vás stojí Skill gemy a zlato. Při upgrdu zbraní bude důležité zvážit speciální vlastnosti zbraně a podle toho si nastavit své dovednosti.

Shop je budova, kde lze nakupovat a prodávat zboží. Najde tady předměty použitelné během bitvy, zbraně a Skill gemy. Ve Stables můžete spravovat a vylepšovat své koně.

Každá budova pak ještě může být vylepšena za zdroje a zlato. Upgradováním budovy se zlepšují její funkce, což má za následek vytváření a nakupování kvalitnějších předmětů.

Po sedmiletém čekání je tedy konečně tady nový díl taktické akční série Samurai Warriors. V pátém díle je kompletně přepracováno historické období, zobrazené ve vůbec prvním titulu série Samurai Warriors vydaném v roce 2004. Rozdíl poznáte asi nejvíc ve vizuálních prvcích, které se od prvního dílu Samurai Warriors liší. Do značné míry se vyvinuly také akce důstojníků a hra zobrazuje ještě hlubší pohled na drama, odehrávající se mezi bojujícími armádami.

Samurai Warriors 5 se také zaměřuje na životy Nobunagy Ody a Mitsuhide Akechiho tak, aby bylo možné ještě intenzivněji a odvážněji vykreslit éru Sengoku a bojující státy od konce války Onin až po Incident v Honnoji. Samurai Warriors 5 má být také začátkem nové série, ve které budou přepracovány příběhy a postavy z tradičních her série Samurai Warriors.

Samurai Warriors 5 mají v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Xbox One a Switch 24. června a následně 27. července pro PlayStation 4, Xbox One a Switch na západě a celosvětově prostřednictvím Steamu pro PC.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles

Je několik titulů, které budeme v týdenním přehledu točit úplně pokaždé. Jednou z nich je samozřejmě Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles, ke kterému Aniplex a CyberConnect2 zase vydali nové záběry a screenshoty, tentokrát představující postavu Muraty, opět hratelnou v režimu Versus.

Murata je vyšší člen skupiny zabijáků démonů, kterého Tandžiro potká na hoře Natagumo. Bojuje pomocí Water Breating a dalších specializovaných dovedností.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles má v Japonsku a Asii vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro v letošním roce. V Asii bude prodávána verze s japonským a anglickým dabingem a titulky.


Atelier Ryza

V současné době jsou pro sérii Atelier Ryza k dispozici dva nové kostýmy. White Lily of Summer pro Atelier Ryza: Ever Darkness & The Secret Hideout a kostým High Summer Formal pro Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy.

Koei Tecmo a Gust připravili oba kostýmy formou nového bezplatného stahovatelného obsahu jako poděkování a k oslavě překonání jednoho milionu vyskladněných fyzických a prodaných digitálních kopí série Atelier Ryza.

V obou hrách lze kostýmy změnit jejich výběrem v Changing Room v deníku na stole v pokoji Ryzy nebo na stole v jejím ateliéru.

Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


The King of Fighters XV

SNK konečně vydali novou zprávu ke hře The King of Fighters XV, ale bohužel nešlo o oznámení slibovaných detailů, ale jde o oznámení odsunu vydání z dříve plánovaného letošního roku na první kvartál roku 2022.

Jasujuki Oda z SNK ve zprávě uvádí:

"Existuje hodně fanoušků, kteří vydání hry The King of Fighters XV očekavávají již roce 2021, ale v tuto chvíli musíme bohužel oznámit, že The King of Fighters XV vyjde až v 1. čtvrtletí roku 2022.

Časovou osu vývoje, po které jsme se na začátku vydali, ovlivnily stále rostoucí případy COVID-19 v Japonsku. Nakonec jsme byli nuceni učinit konečné rozhodnutí, kdy musí být na prvním místě kvalita produktu, a s tímto rozhodnutím oznamujeme i pozměněný termín vydání.

Upřímně vás o trpělivost a pochopení, protože naše vývojové týmy, s blížícím se datem vydání, pokračují v tvrdé prácina hře The King of Fighters XV."

Přehled novinek z Japonska 22. týdne

Platformy, na které bojovka The King of Fighters XV nakonec vyjde, ještě stále nebyly oznámeny.


Dragon Ball Z: Kakarot

Bandai Namco vypustí nový obsah ke stažení pro Dragon Ball Z: Kakarot v pobobě DLC Trunks: The Warrior of Hope již 11. června.

Příběh přídavku začíná 13 let po smrti Gokua. V té době se ona ostrově na jihu setkali obránci Země s novými nepřáteli, proti kterým neměli žádnou šanci. První padl Piccolo, poté přišli o život Vegeta, Yamcha, Tien a Krillin. Oba noví androidi uvrhli svět do stavu neustálého strachu a chaosu a tady DLC startuje příběh o světě bez Gokua.

Dragon Ball Z: Kakarot je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Blue Protocol

Bandai Namco vydalo trailer s úvodní ústřední melodií ze hry Blue Protocol. Jde o skladbu Mirai od rockové kapely L'Arc-en-Ciel [kterou asi nemusím šířeji představovat - pozn. autora].

15-sekundovou verzi najdete zde.

Blue Protocol je akčním online RPG, které je ve vývoji pro PC. Za produkcí hry stojí společnost Bandai Namco Online a vývoj by svěřen přímo Bandai Namco Studios. Datum vydání ještě nebylo oznámeno.


Relayer

O "new age space opeře" a RPG strategii Relayer od vývojového týmu God Wars z Kadokawa Games, jsme vás před týdnem informovali pouze v krátkých zprávách. Distributor hry, Clouded Leopard Entertainment, nově potvrdili, že vyjde fyzicky i digitálně pro PlayStation 5 a PlayStation 4 současně v Severní Americe, Evropě, Japonsku a v Asii ještě v letošním roce. Relayer bude podporovat anglický a japonský dabing s možností zapnout si titulky v angličtině, francouzštině, italštině, němčině, španělštině, japonštině, tradiční čínštině a korejštině.

V roce 2049 se lidstvo konečně setkává s inteligentním životem, s takzvanými Relayers. Přibližně ve stejnou dobu, začíná roztáčet kola osudu objev starověké mimozemské civilizace a objevují se Starchildren, lidi s jedinečnými schopnostmi.

V roce 2051 začíná příběh hry. Dvě mladé ženy se setkávají v Artemis, kolonii na povrchu Měsíce. A vy se připravte na mezigalaktické dobrodružství, kde se setkávají lidé a starověcí mimozemšťané, a naši sousedé z hvězd.

Relayer se odehrává v naší galaxii Mléčné dráhy v naší sluneční soustavě. V nepříliš vzdálené budoucnosti se lidstvu podařilo rozšířit svoji sféru vlivu na Jupiter a na Měsíci a na Marsu byly založeny jako kolonie. Samotnou existenci lidstva ale ohrožují záhadní mimozemšťané Relayers, kteří prostě plánují zničit vesmír. Jako by se v reakci na invazi Relayerů, se probouzí lidští nástupci zapomenuté civilizace Starchildren.

Koncepčně jde o RPG simulaci, kde pomocí vlastní strategie a čtyř různých typů kosmických lodí, dovedete své jednotky k vítězství. Hráči se budou účastnit tahových bitev, kde hraje každá jednotka svou vlastní specifickou roli. Ve hře existují čtyři různé typy takzvaných Stellar Gear, nebo-li kosmických lodí, ovládaných Starchildren: Assault, Sniper, Tank a Scout. Dosah a výzbroj každého typu se liší, takže musíte zvážit jejich umístění na bitevním poli podle dané bitevní situace.

K dalšímu postupu budou hráčům soužit různé bojové strategie, například použitím "hate" upoutáte pozornost nepřítele a jednotka tak funguje jako návnada a spojenci mohou zatlačit nepřítele zpět.

Ve hře Relayer lze každé postavě přiřadit jednu z 20 jedinečných typů úloh, které odlišují vaši postavu jako jednotlivce od ostatních a může vám dokonce poskytnout v bitvě výhodu. Také zde existuje více než 80 různých jobů a každý z nich je jedinečný.

Kromě hlavního scénáře nabídne Relayer více než 80 lokalit, včetně vedlejšího příběhu The Asterism's Voyage, který se odemkne až při postupu příběhem.

Podívejte se níže na nový trailer s oznámením nebo můžete navštívit oficiální japonské internetové stránky.

Nakonec se ještě v půlce týdne objevil na YouTube kanále Kadokawa Gemas další oficiální oznamovací trailer nazvaný Starchild Version. Trailer navíc komentují dabéři Satomi Akesaka, Miku Itou a Moe Toyota, kteří nadabovali některé postavy hry (Terra, Himiko a Luna) a představují v něm herní svět a tajemnou mimozemskou entitu Relayers.

Relayer tedy nakonec vyjde celosvětově pro PlayStation 5 a PlayStation 4 v letošním roce.


The Wicked King and the Noble Hero

Nippon Ichi Software vydali koncepční trailer pro The Wicked King and the Noble Hero, ve kterém představují principy fungování herního světu a také ústřední skladbu Hoši no Josuga od Akiko Šikaty.

Nippon Ichi Software pak ještě vypustili krátké info, týkající se NPC Nathana a Quesse a také epizod, ve kterých se obě postavy objeví.

Nathan je ještěrka, která miluje jídlo a tvrdí o sobě, že je gurmán. Je temperamentní a usměvavý a škádlí Yuu tím, že se ji jakoby snaží sníst. Vypadá to ale, že má slabou konstrukci a proto pořád sedí na židli. Je tady s ním ještě ježek Harry, který se o něj patrně stará.

Nathan má ale tendence se trápit, když má hlad. Ježek Harry mu proto navrhuje, aby jedl jen to jídlo, po kterém "jeho srdce opravdu touží". Yuu se tedy rozhodne pomoci Nathanovi najít jeho vysněný Legendary Gourmet.

Druhou postavou je zuřivě vypadající strážný vlk Quess. I když si je jistý svou fyzickou silou, nemá to v mozku úplně v pořádku. Na lidi shlíží jako na slabou rasu a o Yuu mluví jako o "člověku".

Jenže jednoho dne najde v lese tento vesnický vrátný Quess zprávu v láhvi. Zpráva obsahuje kód napsaný na papíře, který Quess nedokáže dešifrovat. Quesse se na radu a na význam kódu zeptal staříka Owla, ale nakonec mu pomůže Yuu, která se pokusí získat od nejzkušenějšího tvora ve vesnici Mist, speciální vyšívací materiály, potřebné k odhalení odpovědi.

The Wicked King and the Noble Hero má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 24. června.


NEO: The World Ends with You

Během tohoto týdne vydalo několik internetových magazínů ukázky z hraní hry NEO: The World Ends with You, kterou vyvíjí i vydává přímo Square Enix. Většina z nich obsahuje nové záběry z hraní, tak si je užijte.

4Gamer.net

Dengeki Online

Famitsu

Gamer.ne.jp

GAME Watch

Další videa od Game Watch najdete v odkazech: gameplay č.3, gameplay č.4, gameplay č.5, gameplay č.6 a gameplay č.7.

IGN

PlayStation Japan

RPG Site

NEO: The World Ends with You má vyjít celosvětově pro PlayStation 4 a Switch 27. července. Někdy později v létě bude následovat PC verze, vydaná prostřednictvím obchodu Epic Games Store.


Samurai Shodown

SNK vydali trailer a screenshoty pro novou stahovatelnou postavu do hry Samurai Shodown. Jde o Shira Tokisadu Amakusu, vycházejícího 14. června.

Shiro je třetí postavou z třetího Season Passu. První dvě byly Cham Cham a Hibiki Takane. Čtvrtá a poslední postava bude hostující bojovník ze série Guilty Gear od Arc System Works.

Samurai Shodown je nyní k dispozici pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch prostřednictvím Epic Games Store a Stadia pro PC. Verze pro Steam má vyjít také 14. června.


Blaster Master Zero Trilogy: MetaFight Chronicle

Inti Creates vydali nový trailer ke hře Blaster Master Zero Trilogy: MetaFight Chronicle, který se zaměřuje a blíže představuje obsazení japonských dabérů.

Tato epická akční antologie vychází 29. července 2021 pro Nintendo Switch a PlayStation 4. Nabídne vlastně kompletní příběh série Blaster Master Zero se všemi třemi hrami a to v jednom balíčku. Hry jsou ale nově doplněny o úplně nový japonský dabing. Fyzické vydání trilogie bude navíc obsahovat také veškerý další obsah série ke stažení, ve kterém najdete nové hratelné postavy a mnoho dalšího.

Důležité je podoknout, že Blaster Master Zero Trilogy: MetaFight Chronicle vychází pro PlayStation 4 a Switch 29. července ale jen v Japonsku. NicméněInti Creates vydají přes Steam demo hry Blaster Master Zero III. Hratelné bude v době od 16. do 22. června jako součást Steam Next Festu.


Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptun: Shoujo-tachi no Kyouen

Společnost Compile Heart vydala první díl ze série krátkých videí ze hry Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptun: Shoujo-tachi no Kyouen nazvaný Nep Nep Ninja TV.

První video představuje sady skillů čtyř Konparyuu Ninjů: Purple Heart, White Heart, Green Heart a Black Heart.

Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 26. srpna.


Shibito Magire

Třetí vstup do univerza Spirit Hunter od Experience v podobě hry Shibito Magire, vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 24. března 2022.

Tvůrci také prozradili, jak je na tom stav vývoje. Scénář je hotov ze 30%, záznam dabingu asi z 10%, ústřední melodie a soundtrack z 30%, animace postav a jejich poprsí [ano, i tato skutečnost byla zmíněna - pozn. autora] je hotova z 80%, tvorba monster včetně animací hotova ze 20%, pozadí pro události z 80%, uživatelské rozhraní z 10%, herní systémy z 50% a hudba na pozadí, efekty a zvuky z 60%.

Níže si můžete prohlédnout 18 minut nových záběrů z hraní a to v čase od 33:06 do 51:13.

Na předměstí tokijského H City je soukromá instituce Konoehara Academy, která byla založena před více než 100 lety. Říká se o ní, že se každých 10 let na akademii vplíží mrtví a začnou šířit kletbu. A koncem léta zemřeli v zahradě školy někteří studenti akademie nevysvětlitelnou smrtí.

Policejní vyšetřování nedokázalo zjistit pravou povahu incidentu a mezi studenty se začalo rozšiřovat o jejich tragické smrti hodně různých zvěstí. Například že "šlo o dílo mrtvých" nebo že zde byli "vyvoláni duchové".

Aby se na akademii předešlo spekulacím, požádal ředitel o vyšetřování dům Kujou, který se již dlouhou dobu účastní různých rituálů. Jako dočasný učitel zahájí na škole vyšetřování hlavní představitel domu Kajou, podivný a mrzutý muž středního věku, schopný prozkoumat nadpřirozeno. Bohužel přitom zažije na vlastní kůži strašlivou kletbu mrtvých, která se do akademie vplížila.


ALTDEUS: Beyond Chronos

Nový stahovatelný obsah pro hru ALTDEUS: Beyond Chronos v podobě Episode Yamato bude pro Oculus Quest 1 a 2 vydán již 10. června. Pdle vývojářů z MyDearest budou další platformy následovat později. Přídavek bude obsahovat anglický a japonský dabing titulky ve zjednodušené čínštině a francouzštině.

V Episode Yamato si zahrajete za poručíka Yamata Amanagiho, člen Promethea a pilota Ares Makhia. Chloe se v přídavku pokouší uniknout z Promethea s Animou, ale Yamato jí stojí v cestě. Chce ji přivést zpět nebo při tomto pokusu raději zemře.

Přídavek zabere přibližně dvě hodiny, ale pouze v případě, že dokončíte všechny vedlejší odbočky.

Jako Ares AARC, krystal umělé rozšířené reality naloadovaný v Ares Makhia, navíc nadaboval Nobuhiko Okamoto. Znát jej můžete z rolí jako jsou Kacuki Bakugo (My Hero Academia), Garfiel Tinsel (Re: Zero - Starting Life in Another World) anebo Accelerator (A Certain Magical Index).


Little Witch Academia: VR Broom Racing

Little Witch Academia: VR Broom Racing od studia UNIVRS vyjde pro PlayStation VR, Oculus Rift a SteamVR 15. července. Hra podporuje anglický a japonský dabing i titulky.

Tato hra, Little Witch Academia: VR Broom Racing, vychází z úspěšného anime Studia TRIGGER, a byla poprvé vydána pro Oculus Quest v říjnu 2020.

"Virtuální realita je jedinečným prostředkem, který oživuje anime. Máme štěstí, že pracujeme s tak velkými talenty, že bude Luna Nova skoro jako skutečná,“ uvedla Naoja Kodži z COO UNIVRS v tiskové zprávě. "S různými vylepšeními a novým obsahem, které jsme do hry od vydání pro Oculus Quest přidali, očekáváme, že okouzlí celou novou generaci hráčů."


IdolDays

Qureate připravují pro Switch novu vizuální románovou romanťárnu v podobě hry IdolDays. Vyjít má prostřednictvím eShopu Nintenda již 17. června s japonským dabingem a titulky v angličtině, japonštině, tradiční a zjednodušené čínštině.

IdolDays se točí kolem mladíka, který pracuje v agentuře se sídlem v Akihabaře a stará se o skupiny idolů. Od svého šéfa dostane za úkol objevit nové idoly, ale to se mu nedaří. Když už to ale vypadá beznadějdě, zaslechne v parku dívku, zpívající píseň hlasem, ze kterého mrazí až do morku kostí.

Ta dívka se jmenuje Cubaki Akanesaki a přestože již měla několik zaměstnání, se všech ji vyhodili protože vyhledávala spory. Na vás bude tuto delikventku přesvědčit aby se stala idolem a vycvičit ji. A navíc ji dostanete také jako novou spolubydlící.


Phantasy Star Online 2: New Genesis

Společnost Sega nakonec potvrdila (druhá zpráva zde), že Phantasy Star Online 2: New Genesis vyjde celosvětově a to 9. června.

V Severní Americe bude Phantasy Star Online 2: New Genesis k dispozici pro Xbox Series, Xbox One a pro PC. V Japonsku bude k dispozici pro PlayStation 4, PC a cloud (Switch a PC). O Evropě se zatím mluví pouze v globálním rámci.


Empire of Angels IV

Empire of Angels IV od Softstar Entertainment nakonec vydá společnost Eastasiasoft pro PlayStation 4 a Xbox One 23. června, následovaný 24. června verzí pro Switch. Fyzické verze hry budou dostupné pouze v zahraničí.

Toto nové vydání je od vzniku série v roce 1993 vůbec prvním uvedením značky Empire of Angels na konzolích. Nejde ale o jednoduchý port. Tato vylepšená verze hry nabízí 3D grafiku, strategický tahový soubojový systém a ženské postavy jsou plně nadabované v čínštině a hra nabízí i revidovanou lokalizaci anglického textu.

Příběh hry Empire of Angels IV nabízí úplně jiný a nový pohled na historii Asgardu. Využívá své tradiční postavy a mechaniky, ale upravuje je tak, aby je zvládli všichni i bez předchozích znalostí. Hra má být flexibilní a přístupná pro nováčky, ale dílčí úkoly a komplexní systém hodnocení vašich kroků a úspěchů má být tahákem pro veterány strategií. Propracované politické intriky ve fantasy světě a hrozící válečný teror jsou klasicky vyváženy odlehčenými interakcemi mezi postavami, humorem, designem a vašimi schopnostmi rozbít brnění všech ženských oponentů.

Ve hře Empire of Angels IV se připojíte k vyšetřovacímu týmu Namtar a budete hlídat zemi Asgard a držet na uzdě pořádek v boji proti nákaze, která z obyčejných lidí dělá násilné nemyslící bytosti. Poté, co je kapitánka královské legie Valkyrií Niya svědkem pádu obrovské zářící koule z nebe, je zpochybněno úplně vše, co se vědělo o historii Asgardu a hrozí porušení křehkého míru. V doprovodu věrných spojenců i nových přátel, vyráží Niya na misi, aby objevila skutečnou pravdu a zvrátila průběh morové nákazy.

Na své cestě potkáte a získáte několik ženských válečníků, každá bude mít přístup k několika dovednostním stromům tříd, a 22 typům jednotek. Narazíte také na několik pokročilých tříd exkluzivních postav, které ale odemknete pouze při důkladném průzkumu a plněním vedlejších úkolů. Do již splněných misí se můžete vracet a plnit další volitelné výzvy nebo si odemknout další dovednosti příšer (a využít je jako své mazlíčky) a dokonce si můžete znovu spustit předchozí bojová kola a vyzkoušejte jiný strategický postup. Na základě svých akcí můžete dokonce objevit alternativní příběhové cesty a zakončení. Empire of Angels IV čerpá inspiraci z nejlepších a nejoblíbenějších taktických RPG systémů napříč žánrem.

Empire of Angels IV je nyní k dispozici přes Steam pro PC, pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play a v létě konečně dorazí na konzole PlayStation 4, Xbox One a Switch.


Super Zangyura

Vývojáři z Platine Dispositif oznámili datum vydání hry Super Zangyura, známé taky jako Maid-san wo Migi ni: Shooting Star. Pro Switch vyjde v Japonsku 10. června.

Verze pro PlayStation 4 a PS Vitu jsou aktuálně v certifikačním procesu u společnosti Sony Interactive Entertainment, takže datum vydání těchto verzí prý musí být teprve stanoveno.

V této side-scrolling akční hře převezmete kontrolu nad maid/služebnou, která ale bude při procházením opuštěným hradem plným pastí pořád dokola umírat. I když měli původně jít o remake PC hry Zangyura z roku 2004, nakonec se ze záměru vyklubala úplně nová hra.


Hashihime of the Old Book Town Append

Společnost Dramatic Create vydá 16. prosince pro Switch speciální tajemý a psychedelický vizuální román o chlapecké lásce jménem Hashihime of the Old Book Town Append. V Japonsku bude k dispozici fyzicky a digitálně pak pravděpodobně po celém světě. Titulky bude možné zapnout anglické, japonské a čínské (tradiční a zjednodušené).

Kromě titulků v několika jazykových mutacích, bude Switch verze obsahovat úplně nový přídavek od původního spisovatele Rinka Kurosawy, nový key art, funkci glosáře a ukládání hlasem a krátký příběh po hlavní linii, kde si lze zahrát za postavy, které byly objekty lásky.

Hashihime of Old Book Town vyšla v Japonsku poprvé pro PC v srpnu roku 2016 a poté v září 2018 na Vitě. Anglická verze se na Steam dostala v září roku 2019.

Román se odehrává za éry Taišo v Tokiu v červnu roku 1922. Hrdinou je Tamamori, který do Tokia dorazil, aby se dostal na císařskou univerzitu. Neprošel ale přijímacím řízením a je tak nedisciplinovaný, s hlavou věčně v oblacích, že je vyhozen i z penzionu.

Náhodou ale začne Tamamori žít a pracovat v obchodě s použitými knihami Umebachidou. Tam si začne užívat dobu, kdy funguje jako "student připravující se na přijímací zkoušky a využívá výhod přátel, kteří jsou také z jeho rodného města.

Ale tito přátelé začnou jeden po druhém záhadně umírat, což se opakuje co tři dny za deštivých dnů. Tamamori ale bude muset zjistit, co je skutečné a co je halucinace.


Sakuna: Of Rice and Ruin

Celkové celosvětové množství vyskladněných kusů a prodaných digitálních kopií hry Sakuna: Of Rice and Ruin překročilo jeden milion kusů. I když jde od konce března "pouze" o 50 000 kusů, je to pro vydavatelele hry společnost Marvelous a pro její vývojáře z Edelweiss krásný milník.

Sakuna: Of Rice and Ruin vyšla pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 10. listopadu 2020 v Severní Americe, 12. listopadu v Japonsku a 20. listopadu v Evropě a v Austrálii.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • DC Super Hero Girls: Teen Power (Switch) – vychází celosvětově
  • Wing of Darkness (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně, v Japonsku dostupná i limitovaná edice (PS4, Switch)

Digitálně

  • Alphadia Genesis 2 (Xbox Series, PS4, Xbox One) – vychází celosvětově
  • Astalon: Tears of the Earth (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Dungeon Escape (PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Escape from the Toy House (Switch)
  • Ghosts 'n Goblins Resurrection (PS4, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Hitori Logic (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Live In Dungeon (PC [Steam])
  • LOVE: A Puzzle Box Filled with Stories (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Mighty Goose (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Operation: Tango (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Stray Cat Doors2 (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Sunblaze (Switch) – vychází celosvětově
  • Umurangi Generation Special Edition (Switch) – vychází celosvětově
  • What The Fork (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Wicce (Switch) – vychází celosvětově
  • Wing of Darkness (PC [Steam]) – vychází celosvětově

Prodeje podle Famitsu

Za období od 23. do 30. května do 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Miitopia (Switch) – 34 451 ks (107 176 ks)
  2. Biomutant (PlayStation 4) – 24 596 ks (novinka)
  3. Monster Hunter Rise (Switch) – 23 932 ks (2 225 801 ks)
  4. Ring Fit Adventure (Switch) – 14 057 ks (2 600 834 ks)
  5. Rune Factory 5 (Switch) – 12 903 ks (115 756 ks)
  6. Minecraft (Switch) – 11 635 ks (1 971 879 ks)
  7. Resident Evil Village (PlayStation 4) – 10 584 ks (173 132 ks)
  8. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 10 290 ks (2 202 018 ks)
  9. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 8 665 ks (3 852 865 ks)
  10. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 8 587 ks (757 936 ks)

Hardware

  1. Switch – 49 090 ks (16 168 420 ks)
  2. Switch Lite – 22 058 ks (3 849 858 ks)
  3. PlayStation 5 – 33 566 ks (652 565 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 5 758 ks (129 485 ks)
  5. PlayStation 4 – 2 562 ks (7 788 225 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 425 ks (1 164 883 ks)
  7. Xbox Series X – 391 ks (33 657 ks)
  8. Xbox Series S – 156 ks (11 846 ks)

Nejkrásnější chrámy - 野 々 宮 神社/Nonomiya Jinja

V blízkosti bambusového háje v Arašijamě najdete tuto malou svatyni, proslulou svým vzhledem z klasického milostného příběhu z éry Hejan "Příběh Gendži". Svatyně byla místními obyvateli respektována jako svatyně pro zamilvané a pro hledání lásky, pro hladký porod a lidé si zde chodí pro požehnání, aby měli dobré děti. A často ji navštěvují ženy, hledající partnera.

Svatyně je vzdálená asi 7 minut chůze od stanice Arašijama na trase JR Sagano a 4 minuty chůze od městského autobusu Nonomija (č. 28 a č. 11).

Stránky svatyně najdete zde, adresa je 1 Saganonomiya-cho, Ukyo-ku, Kyoto-shi, Kyoto.

Včetně procházky přes bambusový háj:

Zdroj: Play-Asia, Bandai Namco, Aniplex, Sega, Softstar Entertainment, Clouded Leopard Entertainment, Platine Dispositif, Nippon Ichi Software, Ryokutya2089., Koei Tecmo, Experience, Famitsu, Inti Creates, SNK, Qureate, Marvelous, Compile Heart

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama