S.T.A.L.K.E.R. 2 má nabídnout řádnou atmosféru i podporu moddingu
Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 má nabídnout řádnou atmosféru i podporu moddingu

S.T.A.L.K.E.R. 2 má nabídnout řádnou atmosféru i podporu moddingu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12
Platformy Windows PC

Naopak se rozlučte s battle royale módem či podporou virtuální reality.

Reklama

Plnohodnotného druhého dílu série S.T.A.L.K.E.R. se sice dočkáme až někdy v roce 2021 a dosud jsme se mnoho konkrétních detailů o hře nedozvěděli, ale občas přeci jen prosákne na světlo světa něco nového. Jako třeba nyní. Jak upozornil server DSOGaming, na YouTube kanále Antishnaps se objevil nový rozhovor se zaměstnanci resuscitovaného studia GSC GameWorld, díky němuž jsme se kupříkladu dozvěděli, že vývojáři vážně nemají v plánu zakomponovat battle royale mód. Jednoduše nemají zájem. Jestli tedy S.T.A.L.K.E.R. 2 nabídne multiplayer, bude o něčem jiném.

Počítat bychom neměli ani s podporou virtuální reality, na druhou stranu se ale můžeme těšit na oficiální podporu moddingu, jak bylo zvykem v případě předešlých dílů série a celkově tvorby původního studia GSC GameWorld, které již prakticky neexistuje. Vývojáři sice zatím nemohou zaručit, že budou modovací nástroje k dispozici při vydání samotné hry, ale rozhodně se s nimi počítá.

Autorům jde přitom stále o unikátní atmosféru. Jako vzor si stále Shadow of Chernobyl a jeho samostatně hratelné následovníky, tedy Clear Sky a Call of Pripyat, a tak se snaží vytvořit skutečně atmosferickou hru, která by dala vzpomenout na původní titul z roku 2007, a to za pomoci nejmodernějších technologií. Na jejich přiblížení si ale budeme muset ještě počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama