S.T.A.L.K.E.R. 2 se připomíná konceptem a melodií
Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 se připomíná konceptem a melodií

S.T.A.L.K.E.R. 2 se připomíná konceptem a melodií

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5
Platformy Windows PC

Co chceš, stalkere?

Reklama

O plnohodnotném druhém díle série S.T.A.L.K.E.R., na němž pracuje resuscitované studio GSC GameWorld, jsme už nějakou dobu neslyšeli. Tvůrci však nově probudili své sociální sítě a také oficiální web hry, díky čemuž se S.T.A.L.K.E.R. 2 připomněl hned dvojicí zajímavých materiálů.

V první řadě tu máme koncept, ze kterého je dost cítit tradiční styl a atmosféra série. Kromě postavy stalkera v plynové masce si lze snadno všimnout elektrárny v Černobylu, která naznačuje, že nás opět čeká klasické zasazení Zóny kolem elektrárny. Na oficiálním webu si také můžete stáhnout novou melodii ve formátu .WAV.

Nejde o nic velkolepého a bohužel nejde o smyčku neustále opakující slova „I said come in, don‘t stand there“ nebo „get out of here Stalker“, která by asi některým fanouškům udělala větší radost. I v případě skladby je ale dost znatelný klasický styl, nemluvě o atmosféře Zóny. Tahle melodie by klidně mohla doprovázet poklidné procházky Kordonem nebo Agropromem.

Stále nicméně platí, že S.T.A.L.K.E.R. 2 vyjde nejdříve v roce 2021. Tvůrci sice uvádí vyloženě rok 2021, ale nejen s ohledem na minulost série možná bude lepší počítat s odkladem. Nové materiály jsou každopádně první konkrétní podklady, které studio GSC GameWorld vydalo, takže je naděje, že v dalších měsících nebude v souvislosti s pokračováním Shadow of Chernobyl, Clear Sky a Call of Pripyat úplné ticho.

S.T.A.L.K.E.R. 2 se připomíná konceptem a melodií
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama