Šéf vývoje Final Fantasy XV nevylučuje PC verzi
Final Fantasy XV Novinka Šéf vývoje Final Fantasy XV nevylučuje PC verzi

Šéf vývoje Final Fantasy XV nevylučuje PC verzi

Michal Burian

Michal Burian

14

Přednost ale dostaly verze pro PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama

Včera jsme se dozvěděli datum vydání Final Fantasy XV pro PlayStation 4 a Xbox One, které připadlo na 30. září letošního roku. Zároveň byla uvolněna demoverze. Není divu, že hráče zajímá, zda Final Fantasy XV dorazí také na počítače.

Pokud preferujete hraní na PC, tak Final Fantasy XV by jednoho dne na tuto platformu mohlo vyjít. Nestane se tak ale zároveň s vydáním konzolových verzí. Tým Square Enix není schopen zároveň pracovat na všech třech verzích, vybral si tak PS4 a Xbox One.

„Bohužel jsme nebyli schopni současně vyvíjet pro PC a konzole. Soustředíme se na konzolové verze, abychom hru maximálně optimalizovali,“ nechal se slyšet Hajime Tabata, šéf vývoje, pro Engadget a dodal, že jakmile dokončí PS4 a Xbox One verze Final Fantasy XV, zamyslí se nad verzí pro PC. „Vezmeme v úvahu všechny naše možnosti. Zatím jsme ale nerozhodli.“

Těmi možnostmi je vylepšení hry pro počítače. Square Enix budou zvažovat DirectX 12 a další vylepšení po grafické stránce i hratelnosti. Tím pádem by nešlo o obyčejný port, vývoj by si vyžádal další čas. Což znamená, že by PC verze nevyšla během několika měsíců po vydání konzolových verzí, ale až po delší době.

V souvislosti s tím se hodí připomenout technologické demo Final Fantasy XV s DX12, které Square Enix ukázalo před necelým rokem.

Co se očekávaných prodejů týče, cílem Square Enix je prodat 10 milionů kusů Final Fantasy XV.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama