Šéf Xboxu o nové konzoli i vyhlídkách na letošek
Novinka Šéf Xboxu o nové konzoli i vyhlídkách na letošek

Šéf Xboxu o nové konzoli i vyhlídkách na letošek

Michal Burian

Michal Burian

6

Těší se na Project Scorpio a zároveň připomíná, že letos nemají Gears of War, ani first-person střílečku ze světa Halo.

Reklama

Šéf Xbox divize Phil Spencer si často pustí pusu na špacír a prozradí něco málo o chystaných projektech Microsoftu. Tentokrát zašel na slovíčko do podcastu IGN Unlocked, kde promluvil o připravované nové konzoli a zároveň o plánech Microsoftu. Na co se můžeme těšit?

Spencer se nejprve nechal slyšet a pověděl, že je neuvěřitelně pyšný na line-up Xboxu pro letošní rok. „Bude to pro nás zajímavý rok, nemáme žádný nový díl Gears of War a nemáme ani žádnou first-person střílečku ze světa Halo.“ Místo nich má Microsoft pro majitele Xboxu One a počítačů s operačními systémy Windows 10 jiné tituly. Konkrétně Crackdown 3, State of Decay 2 nebo Sea of Thieves.

„Možná je tu pár věcí, o kterých jsme doposud nemluvili,“ prohodil Spencer v návaznosti na trojici titulů, které v letošním roce mají spatřit světlo světa. Já bych si s jistotou vsadil na novou Forzu Motorsport. Co vy?

Další část podcastu se točila kolem výkonnější konzole. Jak známo, Microsoft na konec letošního roku připravuje mnohem výkonnější konzoli. Její pracovní název je Project Scorpio a podle oficiálních informací se má pochlubit výkonem 6 teraflopů. Jen pro představu, původní PS4 má 1,84 teraflopů, Xbox One potom 1,31 teraflopů a 4,2 teraflopů PS4 Pro.

V souvislosti s Project Scorpio pověděl Spencer, že je nadšen z kvality, kterou viděl u her běžících na nové konzoli. Prý pokud si potrpíte na detaily, uvidíte prokazatelné rozdíly mezi Xbox One verzí a tou pro Project Scorpio.

Microsoft zvolit stejný postup jako Sony u PS4 Pro, to znamená, že pokud se vám nebude chtít investovat do konzole Project Scorpio, tak nebudete muset. Všechny hry budou hratelné i na stávajícím Xboxu One, stejně tak na Xboxu One S.

Důležité detaily o nové konzoli Microsoftu se dozvíme v červnu na E3 v Los Angeles, případně o něco dříve. Je možné, že Microsoft začne svou reklamní kampaň o něco dříve. Co se ceny týče, tak by měl být Project Scorpio podle slov Spencera dostupnou konzoli. Přece jen, Microsoft nemůže nasadit cenu moc vysoko, musí koukat na konkurenci.

Krátce po rozhovoru šéfa divize Xboxu se ozvala španělská pobočka Microsoftu se zprávou, že s uvedením konzole Project Scorpio na trh bude dostupné množství her plně využívající silnější hardware. Lze očekávat, že Microsoft vydá bezplatné aktualizace pro stávající tituly, stejnou cestou se vydala Sony u PS4 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama