Série Deus Ex není uložena k ledu, již se spřádají plány na pokračování
Deus Ex Novinka Série Deus Ex není uložena k ledu, již se spřádají plány na pokračování

Série Deus Ex není uložena k ledu, již se spřádají plány na pokračování

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Na hru si však přeci jen počkáme, protože v rozvrhu studia Eidos Montreal mají momentálně přednost jiné tituly.

Reklama

Po velmi vlažných prodejích Deus Ex: Mankind Divided se začalo hovořit o tom, že společnost Square Enix uložila celou sérii k ledu, a to na neurčito. Tak to ale není, jak dokazuje velký článek serveru GameIndustry.biz, v němž se Yosuke Matsuda, generální ředitel Square Enix, rozpovídal o stavu celé společnosti.

Jedná se o velmi zajímavé čtení, v němž najdeme třeba uznání přestřelených, kdysi často probíraných odhadů prodejnosti restartu série Tomb Raider z roku 2013. Sérii se ve skutečnosti po prodejní stránce daří velmi dobře, takže Lara Croft se nepochybně dříve či později vrátí. Ale nyní se dá říct, že by se měl vrátit i Adam Jensen.

Matsuda prohlásil, že nikdo ze společnosti nikdy neřekl nic o tom, že série Deus Ex nebude pokračovat. „Mohu říct, že Eidos Montreal vždy vyvíjel Deus Ex, ale problém je, že nemáme neomezené zdroje. Je tu několik velkých titulů, na kterých pracujeme, což částečně ovlivňuje to, jak vypadá náš plán. Samozřejmě by bylo ideální, kdybychom mohli na všech pracovat naráz, ale pravdou je, že některé tituly musí počkat, než na ně přijde řada. Důvod, proč tu právě teď není další Deus Ex, je výsledkem našeho vývojového plánu, protože tu jsou jiné tituly, na nichž pracujeme.“

Jednoduše řečeno, ve studiu Eidos Montreal, kde vznikly díly Human Revolution a Mankind Divided, mají momentálně plné ruce práce s jinými projekty. S největší pravděpodobností jde o hry, které vznikají díky spolupráci s Marvelem. Eidos Montreal pracuje spolu s Crystal Dynamics na projektu Avengers, na který dojde v následujících letech a který podle slov Matsudy vypadá skvěle. V minulosti se spekulovalo i o přípravách hry na motivy Strážců Galaxie.

Dobrá zpráva nicméně je, že už probíhají přípravy na vývoj dalšího dílu Deus Ex. Pro Square Enix je prý série velmi důležitá, už proto, že jde do určité míry o střílečku z pohledu první osoby, což je žánr, který v portfoliu tak velké společnosti potřebuje jisté zastoupení. „Interně již řešíme a zkoumáme, co chceme s dalším dílem udělat,“ dodává Matsuda.

Square Enix a Eidos Montreal už tedy řeší, o čem má další Deus Ex být, což snad znamená, že na hru nebudeme muset čekat půl století. Na čekání, které bude trvat minimálně několik let, se ale rozhodně připravme. Teď se však dá s jistotou říct, že Square Enix s dalším Deus Ex počítá, takže by to několikaleté čekání mělo přinést své ovoce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama