Šest nových next-gen her od EA do konce března roku 2022
FIFA 21 Novinka Šest nových next-gen her od EA do konce března roku 2022

Šest nových next-gen her od EA do konce března roku 2022

Ondřej Partl

Ondřej Partl

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Prozradila to finanční zpráva Electronic Arts.

Reklama

Včera proběhl hovor společnosti Electronic Arts ke shrnutí jejich výdělků za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2021, kdy během něho se objevilo hned několik zajímavých informací.

Na jeho začátku ředitel společnosti Andrew Wilson shrnul, že se jim povedlo úspěšně navázat na minulé a dosud největší čtvrtletí v historii společnosti, kdy se i nadále vykazovala jejich síla s pokračujícími čistými příjmy a výdělky, což dokázali i přes jisté komplikace a odsunutí některých klíčových titulů do třetího kvartálu.

Celkově tak EA dosáhlo na 1,15 miliard amerických dolarů ve výnosech (15 % méně než v minulém roce) a na 185 miliónů v rámci čistého příjmu (o 88 % méně než v minulém roce, ale tento propad je způsoben jednorázovým daňovým zvýhodněním, které firma minulý rok měla).

Společnost v tomto roce zatím vydala 8 nových her a počet jedinečných účtů u společnosti dosáhl numera 330 miliónů.

Divize EA SPORTS pak i nadále vede sportovní segment her, kdy se Maddenu NFL 21 i přes jeho nezářné kvality podařilo vykázat 30% nárůst v prodejích oproti předchozímu ročníku, který byl zatím nejúspěšnější v historii série.

Daří se i sérii FIFA, jenž na světě baví více jak 100 miliónů hráčů a její prodeje skrze různé platformy se povedly navýšit o 26 % oproti minulému roku (v rámci celkových prodejů, nikoliv jen pro FIFA 21 - ačkoliv i ta dosáhla rekordního počtu hráčů).

Společnost taktéž byla překvapena pozitivním přijetím Star Wars: Squadrons.

EA se dařilo i v rámci "live service" služeb (869 miliónů z celkových výnosů), jejichž výdělky vzrostly o 28 % oproti minulému roku. Režim Ultimate Team skrze různé hry má v tomto roce více jak 30 miliónů hráčů (o 25 % více, než v minulém roce). Taktéž narostla fanouškovská základna pro The Sims 4 a spokojenost převládá i u Apex Legends, jehož výdělky oproti stejnému období minulého roku vzrostly o 24 %, kdy by během tohoto roku titul měl vydělat 500 miliónů dolarů.

Řeč následně přišla i na službu EA Play, o níž Andrew Wilson mluvil jako o nejúspěšnějším multiplatformním předplatném. Počet předplatitelů dosáhl hodnoty 6,5 miliónů, přičemž společnost věří, že tento počet může být do roka zdvojnásoben, čemuž pomůže i integrace do služby Game Pass.

Následuje segment o vydání her na platformě Steam, kde se firmě tento rok zatím povedlo vydat 125 her a obsahových balíčků.

Poté se na řadu dostalo poměrně velkohubé prohlášení, které znělo takto:

"I nadále vedeme toto odvětví jako jediná vývojářská a vydavatelská společnost, která je schopna přinést hráčům tolik kvalitního obsahu. Dokázali jsme to za nelehkých podmínek v posledních šesti měsících a v dodávání těchto skvělých zážitků pokračujeme i v tomto čtvrtletí."

Je pravděpodobné, že s těmito slovy mnoho hráčů nemusí souhlasit, nicméně je asi na každém, jak si to přebere.

Hokejoví fanoušci pak i nadále holdují sérii NHL, jelikož nejnovější ročník NHL 21 se stal nejúspěšnějším titulem z této série na aktuální generaci konzolí. Když ještě chvíli zůstaneme u sportovních her, tak i UFC 4 se zadařilo, jelikož se taktéž stalo nejúspěšnějším dílem série.

Následně se konečně dostáváme k výhledu do budoucnosti, kdy do konce fiskálního roku 2021 se můžeme těšit na VR titul Medal of Honor: Above & Beyond (v prosinci) a na next-gen verze FIFA 21 a Madden NFL 21, přičemž by obě hry na nových konzolích měly posouvat technologickou hranici a zážitek pro obě série.

Když se poté podíváme do fiskálního roku 2022 (duben 2021 až konec března 2022), tak se zde můžeme těšit na nový Battlefield od DICE (vyjde ke konci roku 2021, informace o něm na jaře a jeho měřítko by mělo být doposud největší) a Need for Speed od Criterion Games, kdy se oba tituly podívají na next-gen konzole.

Kromě toho se na nové konzole ještě podívají další čtyři nové hry, které však zatím zůstávají zahaleny tajemstvím (dá se ale předpokládat, že se z většiny jedná o sportovní tituly). V následujícím fiskálním roce se taktéž můžeme těšit na nový obsah do Apex Legends či The Sims 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama