Shadow of Mordor měl být původně větší a ambicióznější
Middle-earth: Shadow of Mordor Novinka Shadow of Mordor měl být původně větší a ambicióznější

Shadow of Mordor měl být původně větší a ambicióznější

Michal Burian

Michal Burian

20

Hra musela být ořezaná o spoustu obsahu. Co měla obsahovat?

Reklama

Middle-earth: Shadow of Mordor od Monolith Productions je bezesporu velmi dobrá akce v otevřeném světě. Zaujmout vás u ní může skvěle podaný originální příběh v rámci zachování předlohy, návyková hratelnost, fungující RPG prvky, vedlejší mise a Nemesis systém. Právě Nemesis systém přivedl unikátní nepřátele, kdy každý má své silné i slabé stránky, osobité a jedinečné zvyklosti či vzhled. Pokud se s nimi sekáte a oni přežijí, tak je to ovlivní.

Tvůrci ale původně zamýšleli, že Shadow of Mordor bude větší a celkově ambicióznější. Prozradil to Michael de Plater serveru Gamasutra.

„Během pre-produkce jsme špatně odhadli naše kapacity. Při debatách vypadaly naše nápady velmi dobře. Potom jsme ale zjistili, že hra je pro nás moc ambiciózní. Museli jsme hodně věcí vyškrtat. Byly to bolestivé škrty.“

„To vyvolalo dvojitou bolest. Za prvé jsme zbytečně pracovali na funkcích, které byly ořezané. Za druhé jsme museli předělat spoustu dalších věcí, aby vše fungovalo, včetně herního světa a epických tvorů jako jsou velká zvířata.“

Plater poukázal na to, že hru dost ořezali a místo tohoto obsahu museli připravit jiný. Nakonec tak Monolith pracovali na hře déle, než původně zamýšleli.

Určitě vás napadlo, zda by si ořezané věci mohly najít cestu do pokračování. Původní díl se stal nejrychleji prodávanou hrou z universa Pána prstenů a Warner Bros Interactive bude chtít popularity jistě využít. Plater ale nechtěl nic prozradit, pouze řekl, že studio Monolith se jen dotklo povrchu, pokud jde o to, kam by se hry z Pána prstenů mohly posunout.

Shadow of Mordor (recenze) vyšel v září 2014 na PC a konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama