Shuhei Yoshida si přeje úspěšné multiplayerové hry od Sony
Novinka Shuhei Yoshida si přeje úspěšné multiplayerové hry od Sony

Shuhei Yoshida si přeje úspěšné multiplayerové hry od Sony

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy PlayStation PlayStation 4

Proč Sony investuje tolik do her pro jednoho hráče? Yoshida tvrdí, že jde o oblast, kterou mohou talentovaná studia posunout dopředu.

Reklama

Společnost Sony se zaměřila čistě na hry pro jednoho hráče, které nás dokážou vtáhnout. Povedlo se to v případě Uncharted s Nathanem Drakem a Joelem a Ellie v The Last of Us od studia Naughty Dog, stejně tak u reinkarnace God of War s příběhem bouřliváka Krata a jeho syna. Špatně nedopadlo ani akční RPG titul Horizon: Zero Dawn od Guerrilla Games s příběhem nebojácné Aloy proti vražedným strojům. Shuhei Yoshida, prezident divize, pod níž spadají zmíněné tvůrčí celky, by si přál úspěšné multiplayerové tituly, které by dokázaly zviditelnit konzoli PlayStation 4.

Hry pro více hráčů je oblast, ve které se Sony tolik nedaří. Samozřejmě máme tu multiplayer u The Last of Us a Uncharted série, ale větší úspěch z dob minulých v podobě série SOCOM, Warhawk nebo MAG na PS4 zkrátka chybí. Proč tomu tak je? Yoshida na konferenci Develop řekl, že příběhové hry spadají do kategorie, kterou mohou talentovaná studia Sony posunout kupředu a že týmy v rámci Sony Worldwide Studios při vývoji her následují nejen úspěchy na trhu, ale i svá srdce. Jinými slovy, studia pod hlavičkou Sony vedou lidé, kteří milují singleplayerové hry a chtějí na nich nadále pracovat. To je velký rozdíl oproti jiným společnostem. V Electronic Arts v poslední době na příběhovky zanevřeli, a i Ubisoft začal své poklady stavět ve formátu službu, kdy sice nabízí singleplayerový zážitek s ohromným světem, ale zároveň přinášejí další obsah, aby hráč u hry vydržel co nejdéle. To Sony zdá se nemá zapotřebí.

Sám Yoshida mluví o štěstí, že tyhle týmy mají pod svou střechou. Jde o týmy, které dokážou posunout žánr her pro jednoho hráče.

Jaké jsou vaše oblíbené hry od Sony pro více hráčů? Přáli byste si, aby Sony investovala své prostředky a talent vývojářů do vývoje nových, zajímavých multiplayerových her? Napište nám do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama