Silent Hill 2 Novinka Silent Hill 2 Remake, Townfall, nový film, interaktivní seriál a záhadná hra

Silent Hill 2 Remake, Townfall, nový film, interaktivní seriál a záhadná hra

Jan Urbančík

Jan Urbančík

25
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Konami ukázalo všechno, po čem fanoušci toužili.

Reklama

Konami dnes uspořádalo speciální showcase k sérii Silent Hill. Vše neproběhlo úplně podle plánů, celé video bylo vydáno (zřejmě omylem) rovnou, a ne jako premiéra. Tak jako tak jsme dostali to, po čem všichni fanoušci tolik toužili. Hned několik nových projektů z této populární survival hororové ságy.

Silent Hill 2 Remake

Hned na začátku se potvrdily spekulace, druhý díl skutečně obdrží remake. Postará se o něj polské studio Bloober Team, ale podílí se na něm také veteráni z Teamu Silent, jako výtvarník Masahiro Ito a skladatel Akira Jamaoka.

Další podrobnosti jsme se dozvěděli prostřednictvím PS Blogu. Předělávka oproti originálu nabídne over-the-shoulder kameru a samozřejmě výrazně lepší grafiku. Vývojáři používají Unreal Engine 5, přičemž využívají například technologii Lumen pro dynamické nasvícení či Nanite, která zase umožňuje propracovanější svět a prostředí. Proměnou si prošla také hudba a zvuk obecně.

Hra bude na PS5 využívat 3D audio a samozřejmě také funkce ovladače DualSense, tedy haptickou odezvu a adaptivní triggery. Vývojáři ještě slibují, že díky rychlému SSD si hru budete moct užít kompletně bez načítacích obrazovek.

Silent Hill 2 Remake míří na PC a PlayStation 5, kde bude exkluzivní po dobu 12 měsíců. Datum vydání zatím neznáme.

Hra je už má každopádně stránku na Steamu, kde si ji můžete přidat do wishlistu. Zároveň byly odhaleny minimální a doporučené požadavky, které jsou opravdu mimořádně vysoké. Jen pro střední detaily, FullHD rozlišení a 60 FPS budete potřebovat alespoň GeForce RTX 2080 či Radeon RX 6800 XT.

Zdroj: Steam
Zdroj: Steam

Silent Hill: Townfall

Další hrou bylo také něco, o čem se spekulovalo už dříve – titul, který vydává společnost Annapurna, zaměřující se na artové hry.

Silent Hill s podtitulem Townfall pro ně vyvíjí studio No Code, jež stojí za hrami Observation či Stories Untold. K dispozici je zatím jen krátký teaser a ani zde neznáme datum vydání.

Return to Silent Hill

V přípravě je také nový film, na němž pracuje režisér Christophe Gans, který natočil i první film podle série Silent Hill. Gans se považuje za velkého fanouška těchto survival hororů a rozhodl se, že se je opět pokusí převést na filmové plátno. Snímek je zatím v předprodukci, natáčet se ještě nezačalo. Můžete se ale podívat na povídání s autory ve videu výše. Film má být založen na druhém díle herní série.

Silent Hill: Ascension

Původně jsme mysleli, že Ascension bude plnohodnotný nový díl, ale nakonec vůbec ne. Jde o interaktivní seriál, ve kterém budou moci diváci ovlivňovat rozhodnutí postav. Každé z nich je konečné a nelze ho změnit.

Na projektu pracuje hned několik studií – Genvid, Bad Robot, Behaviour a DJ2. Režisérem je pak J. J. Abrams, který má na kontě například film Star Trek či Star Wars Epizodu VII a IX.

K dispozici už jsou oficiální stránky a dokonce známe i rok vydání – 2023.

Silent Hill f

Nakonec jsme se dozvěděli o záhadné hře, která nese podtitul "f". Jde zřejmě o tu, kterou jsme dosud znali pod označením Sakura. Je zasazena do 60. let minulého století v Japonsku. Za příběhem stojí japonský spisovatel známý jako Ryūkishi07.

O vývoj se stará studio NeoBards, což je trochu překvapení, protože nejde o moc zkušený tým. Na kontě mají například Resident Evil Resistance či chystaný Re:Verse. Kromě toho spíš pomáhají s projekty jiných studií.

Více informací ale zatím neznáme a nejvíc vám asi řekne samotný teaser.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama