Skalpeři a překupníci mají díky PS5 žně
Novinka Skalpeři a překupníci mají díky PS5 žně

Skalpeři a překupníci mají díky PS5 žně

Martin Zavřel

Martin Zavřel

82
Platformy PlayStation PlayStation 5

Bohužel se to dalo čekat, situaci zhoršují také boti.

Reklama

Volný trh má bezesporu svoje výhody, ale bohužel také dokáže ukázat zuby, obzvláště v situaci, kdy poptávka převyšuje nabídku zhruba desetinásobně (dle našeho odhadu se na 9 z 10 zájemců o novou konzoli PlayStation 5 tento měsíc nedostane). Zatímco poctiví hráči si urputně hlídali spuštění předobjednávek, aby se dostali do pořadníků - a nyní trpělivě čekají na tu svoji konzoli, po celém světě se vyrojilo plno spekulantů, kteří se hodlají na situaci přiživit. Ti nejnebezpečnější z nich pak používali automatické boty, kteří jim zajistili okamžité získání předobjednávek ve chvíli jejich spuštění.

Problém s překupníky přitom zasáhl opravdu celý svět, od Japonska po Česko se vyrojily místní inzeráty s bohatou nabídkou a bohužel i poptávkou předražených konzolí. Snad nikde to ale není tak divoké, jako v Americe, kde se kromě jiného díky automatizovaným systémům objednávek velkých řetězců povedlo některým získat opravdu masivní zásoby konzolí k přeprodeji:

Skalpeři a překupníci mají díky PS5 žně

Hráči jsou v tomto případě rozzlobení jak na Sony, tak na jednotlivé obchodní řetězce (některé z nich se alespoň snaží omezit vyzvedávání předobjednávek v obchodech na jeden kus na člověka/kreditní kartu), ale také na aukční a uživatelsko-prodejní weby, jako je třeba eBay nebo Amazon, že prodeje mnhonásobně předražené konzole vůbec povolují. Nicméně i kdyby se jej tyto weby rozhodly potlačit, budou se prostě prodávat přes Facebook bazar a další.

Bohužel se s tímto problémem nedá zřejmě dělat nic jiného, než podobné věci nepodporovat a přesvědčit třeba i vaše přátele, aby nepodlehli pokušení a od překupníků nenakupovali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama