Sony ani Microsoft nekoupí studio Quantic Dream
Novinka Sony ani Microsoft nekoupí studio Quantic Dream

Sony ani Microsoft nekoupí studio Quantic Dream

Michal Burian

Michal Burian

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

AKTUALIZACE. Minoritní podíl u tvůrců Detroit: Become Human koupila čínská společnost NetEase Games.

Reklama

Aktualizace: Včera jsme to mohli jen tušit, ale teď je to skutečností. Investice společnosti NetEase Games otevírá francouzskému studiu Quantic Dream nové dveře. Tvůrci interaktivních hitů budou nově vyvíjet multiplatformní hry. Sony tak přichází o důležitého partnera a budoucí tituly od Quantic Dream se dostanou na více platforem, včetně konzolí PlayStation.

Původní zpráva (29. 1. 2019 @ 16:54): Tvůrce povedených thrillerů Fahrenheit (2005), Heavy Rain (2010), Beyond: Two Souls (2013) a Detroit: Become Human (2018) si pojistila čínská společnost NetEase Games. Ve francouzském studiu Quantic Dream koupila minoritní podíl. Má jít o součást investice do vývoje a vytváření her pro novou generaci. Podobný popis použilo vedení NetEase Games i v případě studia Bungie, autoři Halo a Destiny v minulém roce získali 100 milionů amerických dolarů, aby pro NetEase vytvořili novou hru.

Čínská společnost nadále hledá týmy, které pomohou s vývojem her pro novou generaci. Quantic Dream mají pro ně připravit nějakou novou hru, s největší pravděpodobností půjde o interaktivní titul.

„Zaměřujeme se na vývoj a neustále hledáme partnery, kteří nám pomohou při vývoji a vytvoří hry nové generace. Quantic Dream excelují v interaktivních příbězích a jejich odborné znalosti jsou přesně to, co jsme hledali. Jsme rádi, že jsme se s nimi spojili a doufáme, že vytvoříme neuvěřitelné herní zážitky pro hráče z celého světa,“ uvedl Ethan Wang, viceprezident NetEase. Tím naráží na to, že tato hra, případně hry, bude na více platforem.

„Herní svět bude v příštích letech procházet důležitými vývojovými trendy, s novým hardwarem, novými obchodními modely, které přinesou nové způsoby, jak hrát hry. Chceme, aby Quantic Dream hráli klíčovou roli v této vzrušující budoucnosti a mít společnost NetEase za strategického partnera nám umožní rozšířit naši tvůrčí vizi. NetEase chápou náš tým, sdílí naši vášeň pro kvalitní hry a naše ambice,“ dodal David Cage, výkonný ředitel a kreativní ředitel Quantic Dream.

V současné době nevíme, co to znamená pro spolupráci Quantic Dream se společností Sony. Francouzské studio spolupracovalo se Sony dlouhé roky, díky partnerství vznikly hry Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human. Před nedávném se spekulovalo, že o Quantic Dream má zájem konkurenční Microsoft. Ten už ale nadějné tvůrce nekoupí, stejně tak Sony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama