Sony koupila společnost Nixxes Software
Novinka Sony koupila společnost Nixxes Software

Sony koupila společnost Nixxes Software

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Nový přírůstek do PlayStation Studios se specializuje na PC porty.

Reklama

Po úterním oznámení, že Sony koupila finské studio Housemarque, je tady další akvizice. Tentokrát jde o poměrně neznámou společnost Nixxes Software, která byla založena v roce 1999 a sídlí v nizozemském Utrechtu.

Pokud jste o ní ještě nikdy neslyšeli, tak není divu, na kontě totiž nemají žádnou vlastní hru, jejich specilizace je trochu někde jinde. Většinou totiž pomáhají dalším studiím s vývojem, přičemž se zaměřují na PC porty. A to ne jen tak ledajakých titulů, v minulosti portovali například hry Legacy of Kain, Deus Ex, Thief, Tomb Raider a z poslední doby Avengers.

Stojí za povšimnutí, že v drtivé většině případů se starali o port her od Crystal Dynamics a Eidos Monstreal, přičemž obě studia spadají pod společnost Square Enix. Jestli to ale něco znamená a skutečně v budoucnu dojde k již dříve spekulované akvizici této firmy, to ukáže až čas.

Sony koupila společnost Nixxes Software

"Velice si Nixxes vážím a jsem nadšený, že tento zkušený tým se stane součástí vývojářské komunity v SIE. Má vášeň pro vylepšování her a vytváření toho nejlepšího možného zážitku pro hráče. Nixxes bude silnou podporou pro všechny v PlayStation Studios, bude nám pomáhat v dosažení toho nejdůležitějšího cíle, což je vytvářet unikátní PlayStation obsah v té nejlepší možné kvalitě," komentoval akvizici Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios.

"Nemůžeme se dočkat, až naše technologické znalosti přineseme do společnosti s takto silnými značkami jako je PlayStation Studios. Těšíme se na spolupráci s některými z nejtalentovanějších vývojářských týmů, abychom vytvořili ty nejkvalitnější zážitky pro fanoušky PlayStationu," dodal Jurjen Katsman, zakladatel a senior director Nixxes Software.

Na první pohled poněkud zvláštní akvizice tak ve výsledku dává smysl. Sony už dříve mluvila o tom, že se chystá své hry portovat na PC a odkoupením Nixxes Software se tato slova potvrdila. Je nejspíš jen otázkou času, kdy se po Horizon Zero Dawn a Days Gone na PC objeví další původní PS exkluzivity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama