Sony nechce na PS4 rozpracované hry. Proto PUBG vyšel nejprve na Xbox
Novinka Sony nechce na PS4 rozpracované hry. Proto PUBG vyšel nejprve na Xbox

Sony nechce na PS4 rozpracované hry. Proto PUBG vyšel nejprve na Xbox

Michal Burian

Michal Burian

21

Překvapivé vyjádření generálního ředitele studia, které stojí za survival onlinovkou PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Reklama

Generální ředitel společnosti PUBG Corp překvapivě vysvětlil pravé důvody, proč survival onlinovka PlayerUnknown’s Battlegrounds vyšla nejprve na Xbox One. Budete se divit. Není to z důvodu toho, že by si Microsoft zaplatil nějakou exkluzivitu (tak učinil například u Rise of the Tomb Raider), ale kvůli přísné politice Sony. Sony totiž na konzoli PlayStation 4 nechce rozpracované hry, zatímco Microsoft pro tyhle případy má program Game Preview, stejně jako Steam svůj Early Access.

„Soustředíme se na dokončení Xbox One verze PUBG. Našim cílem je vydat hru na každé platformě. Early Access na Steamu a Game Preview na Xboxu One nám umožňuje vydat rozpracovanou verzi bez omezení. Nicméně PlayStation je v tomhle hodně přísný. Byly případy, kdy hra byla dokončena, ale trvalo dalších šest měsíců, než se mohla prodávat,“ prozradil překvapivě Chang Han Kim, aniž by alespoň naznačil, o jaké hře je řeč.

Svým vyjádřením dost zavařil Microsoftu. Firma totiž stavěla marketing na exkluzivitě PUBG, která mohla nalákat hráče ke koupi Xboxu One. Takhle si většina může přechod na Xbox One rozmyslet, když je jisté, že jednoho dne tahle survival onlinovka spatří světlo světa i na PlayStationu 4.

Xbox One verze PlayerUnknown’s Battlegrounds byla spuštěna v prosinci loňského roku a potýká se s velkými problémy, které ovlivňují zejména hratelnost. Frekvence snímků za sekundu často klesá pod únosné hranice (i na nejsilnějším Xku) a k tomu Xbox One verze nevypadá tak jak se titul prezentuje na PC. I přesto se za dva dny prodal milion kopií a podle dostupných informací zájem o PUBG na Xboxu One pokračuje. To stejné se děje i na Steamu, kde PUBG zaznamenalo již tři miliony souběžně hrajících hráčů. Díky tomu byla 30. prosince 2017 nejhranější hrou na Steamu. Druhá s velkým odstupem byla Dota 2 (704 938) a CS: Global Offensive (581 103).

My vám již brzy přineseme recenzi PC verze PlayerUnknown’s Battlegrounds a obohatíme ji o krátké dojmy z Xbox One verze.

Zdroj: VG247.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama