Sony prodala online divizi, která vytvořila PlanetSide 2 nebo H1Z1
Planetside 2 Novinka Sony prodala online divizi, která vytvořila PlanetSide 2 nebo H1Z1

Sony prodala online divizi, která vytvořila PlanetSide 2 nebo H1Z1

Michal Burian

Michal Burian

12

Studio bylo zároveň přejmenováno na Daybreak Game a bude nadále podporovat stávající hry, krom toho vytvářet i multiplatformní tituly. Dočkáme se nějaké hry na Xbox?

Reklama

Sony Online Entertainment má od večera nového majitele. Společnost Sony se rozhodla svou online divizi prodat. Zájem projevila investiční firma Columbus Nova (obchoduje s cennými papíry v New Yorku) a za dosud nezveřejněnou částku koupila Sony Online Entertainment.

Zároveň došlo k přejmenování Sony Online na Daybreak Game Company LLC. U kormidla zůstává prezident John Smedley, který je nadšen, že budou moci vytvářet nové multiplatformní hry a zároveň ujišťuje hráče, že podpora stávajících titulů bude i nadále pokračovat. To je dobře, Sony Online totiž vytvořilo PlanetSide 2, H1Z1, DC Universe Online nebo Everquest Next.

Pro Daybreak Game to znamená, že budou moci své hry vydávat i na další platformy, nejen na PlayStation a PC, ale také do dnešního dne pro konkurenční Xbox od Microsoftu. To už ale neplatí a sám John Smedley na svém Twitteru napsal, že se nemůže dočkat, až budou jejich hry na Xbox One. Jaké? Pravděpodobně dvě nejnovější, tedy first-person střílečka PlanetSide 2 a survival onlinovka H1Z1.

Proč Sony prodala svou online divizi? Podle všeho se snaží zalepit ztráty. Konzole PlayStation 4 je hodně úspěšná, avšak to už se nedá říci o mobilní divizi a počítačovém hardwaru. V posledním dokončeném fiskálním roce byla Sony ve ztrátě více než 1,25 miliard dolarů.

Zatím neznáme detaily prodeje, ani částku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama