Sony v Paříži oznámila pro PS4 řadu nezávislých her
Novinka Sony v Paříži oznámila pro PS4 řadu nezávislých her

Sony v Paříži oznámila pro PS4 řadu nezávislých her

Michal Burian

Michal Burian

1

V čele je pokračování střílečky Guacamelee a LocoRoco 2 Remastered.

Reklama

Společnost Sony začala s oznamováním a představováním her v Paříži. Jako první se zaměřila na řadu nezávislých her, které si na PS4 budeme moci zahrát.

V čele toho seznamu je pokračování 2D plošinovky Guacamelee, která vyšla již v dubnu roku 2013 na PC, PS3 a PSV. První díl byl velmi úspěšný, v naší recenzi obdržel 9/10 za adrenalinové potyčky, logické pasáže, trhlý humor, dlouhou herní dobu a strmě stoupající obtížnost. Je tak super, že se dočkáme dvojky.

Guacamelee! 2 naváže na svého předchůdce. Sedm let poté, co Juan Aguacate porazil hlavního antagonistu Carlose Calaca, je donucen znovu vzít svou masku a čelit nové hrozbě, lákají tvůrci ze studia Drinkbox na nové dobrodružství. To vypadá stejně barevně a obtížnost podle všeho bude minimálně stejná. Důležitou součástí bude kooperace pro čtyři hráče.

Datum vydání Guacamelee! 2 v současné době neznáme. Očekáváme, že hra dorazí nejen na PS4, ale také na PC.

Druhou indie novinkou je remaster PSP plošinovky LocoRoco 2, která ve vylepšené podobě zavítá na PS4 již 9. prosince 2017. Hru si budeme moci užít ve 4K rozlišení na PS4 Pro nebo v 1080p na standardní PS4/PS4 Slim. Původní LocoRoco vyšlo na PS4 letos v květnu, recenze zde.

Třetí v pořadí je The Gardens Between, což je umělecká puzzle hra, kde dva nejlepší přátelé procházejí surrealistickým světem ostrovů a manipulují s časem, aby vyřešili hádanky. Za vývojem stojí Voxel Agents, autoři mobilní hry Train Conductor World. V The Gardens Between na hráče čeká nativní puzzle hříčka bez textu nebo dialogu.

Pokud máte raději střílečky, pak by vás mohla potěšit top-down střílečka The Hong Kong Massacre od týmu Vresk. V roce 2014 jsme se s hrou mohli seznámit, v té době šlo ale o prototyp. Těšit se máme na triadové války v Hongkongu. Kromě PS4 dorazí The Hong Kong Massacre i na PC, Mac a Linux.

Teď něco pro sportovní nadšence. Na pre-show se nám připomněl Tennis World Tour, který vyjde na jaře příštího roku. Oznámen byl již letos v květnu a neklade si vůbec lehké cíle. Vývojáři chtějí stvořit nový standard v tomto žánru a přinést zábavná tenisová utkání. Dosáhnout toho mají za pomoci zkušených tvůrců, mezi nimi jsou i lidé, kteří pracovali na sérii Top Spin. Tak uvidíme.

Do nezávislé scény se řadí i PlayStation VR záležitost Dead Hungry, která má dobré hodnocení od hráčů na Steamu. Prý jde o rychlou animovanou a panickou akční hru, v níž jste kuchařem, který pracuje přesčas a je napaden zombíky.

Pokračujeme ve hrách pro PSVR. Máme tu arkádovou střílečku Bow to Blood, která se prezentuje jako pirátská hra ve vzdálené budoucnosti, a černobílé Stifled. To kromě PSVR zavítá i na PS4. Z dřívějška víme, že Stifled je hororová hra, kde je zvuk jediným způsobem, jak můžete ve hře vidět. Při procházení hrou tak budete muset vytvářet hluk.

Pro PlayStation VR je určena i hra Star Child. S hrou jsme se mohli seznámit již v létě, kdy prezentovala hratelnost, zatímco dnes se zaměřuje na svět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama