Soubojový trailer z The Alliance Alive
Novinka Soubojový trailer z The Alliance Alive

Soubojový trailer z The Alliance Alive

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Nové JRPG od FuRyu pro 3DSko vychází v březnu.

Reklama

JRPG The Alliance Alive si loni od Famitsu odneslo velmi pěkné hodnocení 34 bodů ze 40. Svým způsobem půjde o podobný titul, jakým je třeba The Legend of Legacy, se kterým sdílí i podobný vzhled. Za vývojem obou totiž stojí studio FuRyu, a tak se společným charakteristikám nemůžeme divit.

Po úspěchu této hry v rodném Japonsku, se rozhodl Atlus vydat The Alliance Alive také na západě. Těšit se na něj můžeme už 27. března 2018, kdy vyjde jak fyzicky, tak i digitálně.

The Alliance Alive sleduje příběh devíti postav, který se bude měnit podle toho, jakou postavu si zrovna vyberete. A o čem tedy hra bude? Před tisíci léty byl svět obývaný lidmi napaden Asmodiany. Ti chtěli dostat pod kontrolu Chaos energii tohoto světa, která ohrožovala jejich vlastní svět. Aby k tomu již dále nedocházelo, vytvořili na Zemi „velkou bariéru". Ta ale způsobila narušení magnetického pole Země, což vedlo ke zničení podnebí a také ke zmizení „modrého nebe". Posléze se jako další efekt změn objevil oceán The Dark Chaos a ten rozerval existující moře ve všech směrech a spolkl mnoho měst. Většina lidí byla zabita, a to málo co přežilo, zanedlouho podlehlo zákonům Asmodianů.

O několik set let později byla vláda nad světem rozdělena do několika zón a byla vytvořena nová hierarchická společnost s Asmodiany v čele. Vznikla tak úplně nová kultura. Nicméně, bez ohledu na to, kolik času už uplynulo, doutnají v lidech plameny odboje a do toho se svět začíná zase hýbat.

Ve hře The Alliance Alive se setkáme s oceánskými proudy The Dark Chaos a všechna moře jsou jimi rozdělena. To komplikuje námořní dopravu a někdy tyto proudy úplně uzavírají některé oblasti. Právě v těchto nezávislých oblastech žijí lidé bez dozoru vládnoucích Asmodianů, kteří jim říkají „zóny". Najdete tady světy plné ohně, místa, kde stále prší, nebo také vězeňský svět.

The Alliance Alive používá příkazový turn-based bojový systém, kde můžete ovládat až pětičlennou skupinu. Jedná se o systém, který klade důraz na tempo a nabízí funkci rychlého boje, který jej zrychlí až čtyřikrát. S nepřáteli budete bojovat až potom, kdy se jich v jejich prostředí přímo dotknete.

Podíváme se na některé z démonů, se kterými budeme moci hrou projít. Za prvé tady máme mocného Beastfolk Barbarosu. Ačkoli byl kdysi použit prakticky jako nástroj ve válce Démonů a pro zotročení lidstva, je nyní klíčovým členem skupiny. Jeho schopnosti s ovládáním sekery a věrnost přátelům jsou v budoucích bitvách neocenitelnými.

Dále tady máme dynamické duo Vivian a Ignace. Vivian je liščí démon z jiného světa, který se chce dozvědět víc o zvědavých tvorech, známých jako lidé. Je to bytost plná soucitu, která nemá vůči jiným druhům žádné špatné úmysly. Vivian je také nesmírně silná čarodějka, která používá své síly ke konání dobra. Nakonec je zde Vivianin služebník Ignace. Přestože se vůči ne-demonům a některým dalším členům skupiny chová poněkud odměřeně, je Vivianě bezmezně věrný.

Každá postava má několik Battle Arts, které dokážou proti soupeři použít zuřivé útoky. Centrem všeho jsou Awekenings mechaniky, které mohou být náhodně spouštěny při použití Battle Arts. Tyto Awakenings mají několik efektů, mohou buď zvýšit sílu použitých Battle Arts nebo odemknout nové. Dalším používáním Battle Arts se pomalu naplňuje měřák Ignition a jakmile je plný, můžete spustit nejsilnější útok nazvaný Final Strike, který si poradí takřka s každým.

Zdroj: Atlus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama