Souhrn recenzí hry Horizon Forbidden West
Forbidden West Novinka Souhrn recenzí hry Horizon Forbidden West

Souhrn recenzí hry Horizon Forbidden West

Martin Pritula

Martin Pritula

8
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Pokračování úspěšné akční adventury si v zahraničí odnáší skvělá hodnocení.

Reklama

Již dnes dopoledne jsme vám přinesli naší recenzi na očekávanou PlayStation exkluzivitu Horizon Forbidden West, ve které jsme hře udělili krásných 9/10.

 

Jaké známky si ale hra odnáší od zahraničních recenzentů? Odpověď naleznete níže.

Souhrn recenzí hry Horizon Forbidden West

Daily Star

Možná jste už podobné mechaniky viděli v několika jiných hrách, ale právě zde si tvůrci vzali to nejlepší z ostatních titulů a vytvořili vlastní a jedinečný hit s dokonalým příběhem a fenomenální hratelností.

100 %

Gaming Nexus

Horizon Zero Dawn byla jedna z nejlepších her minulé generace konzolí a já nevidím jediný důvod, proč by se Horizon Forbidden West nemohla řadit mezi nejlepší hry generace nové.

100 %

PlayStation LifeStyle

Přestože některé technické problémy stále potřebují opravit, hra Horizon Forbidden West vylepšuje Zero Dawn v mnoha různých ohledech. Příběh a soubojový systém zůstávají vrcholnými body série, přičemž druhý jmenovaný se ještě zlepšil díky větší rozmanitosti strojů a lootu. Vedlejší úkoly se též zlepšily a přibyly nové vedlejší aktivity, které jsou určeny pro všechny typy hráčů. K tomu všemu připočtěte úchvatný otevřený svět a získáte hru, u které jsem ztratil dlouhé hodiny bez toho, abych se byť jen chvilku nudil. Ti, kteří si užili předchozí dobrodružství Aloy, by rozhodně neměli nad pořízením pokračování dlouho přemýšlet.

100 %

GamingTrend

Nejde jen o to, že je Horizon Forbidden West větší, je i lepší. Guerrilla vytvořila neuvěřitelný titul v podobě Zero Dawn již dříve, ale ve Forbidden West vše ještě graduje a vzniká tak takřka dokonalá hra. Její silné stránky jsou vyzdviženy do úplně nových výšin a vyladěny tak, aby byly co nejlepší, přičemž vše, co bylo kdysi slabinou, bylo přetvořeno v pevné pilíře, na kterých může série dále stavět. Až na pár drobných technických problémů je Horizon Forbidden West dokonalým příkladem toho, jak má vypadat pokračování už tak skvělé hry, a rozhodně je to jeden z kandidátů na nejlepší hru letošního roku.

100 %

God is a Geek

Horizon Forbidden West je mistrovské dílo. Díky napínavému příběhu a světu, který je zralý na prozkoumání prostě nebudete zklamáni.

100 %

VGC

Pokud jste ochotni nespěchat a prozkoumávat ruiny padlé společnosti, kde se to na každém druhém rohu hemží stroji, k jejichž zničení budete muset dosáhnout vrcholu svých sil, pak je Horizon Forbidden West neuvěřitelnou hrou a světem, do něhož se budete chtít vracet ještě mnoho hodin po skončení hlavní dějové linie.

100 %

GameByte

Horizon Forbidden West je pro Guerrilla Games opravdovým triumfem. Využívá potenciál už tak skvělého Zero Dawn a povyšuje ho téměř ve všech možných ohledech. Ve výsledku hra působí jako RPG, které studio vždy chtělo vytvořit, a já jsem moc rád, že k tomu konečně dostalo příležitost.

95 %

WellPlayed

Rozsáhlé, krásné a poutavé nové dobrodružství, které prohlubuje příběh série a zároveň posiluje to, co z původní hry udělalo takovou klasiku. Je to mistrovské dílo, co se smysluplného herního designu otevřeného světa týče, a jde tak o titul, ve kterém je průzkum a zvědavost skutečně podporována a odměňována.

95 %

Game Informer

Horizon Forbidden West nastavuje pro Guerrilla Games novou laťku kvality. Nejen, že překonává svého předchůdce, ale též posouvá fikci Horizonu na poutavá místa a buduje bohatý svět, který vás odmění za veškeré úsilí, které do něj vložíte. A hlavně je to zábavný zážitek, plný dechberoucích momentů a nezapomenutelných soubojů.

93 %

Hobby Consolas

Horizon 2 je místy epická hra s dokonalým výtvarným stylem a skvělou technickou stránkou. Jak se na pokračování sluší a patří, umocňuje všechny mechaniky původního dílu. Vedlejší mise nebo systém postupu hrou avšak stále působí poněkud neúplně a zpomalují tempo hry. Též jsme narazili na nějaké ty technické problémy.

90 %

Game Revolution

Až na několik drobných chyb bylo hraní Forbidden West příjemnou záležitostí a je to první kandidát na hru roku. Cesta Aloy napříč západem je pro majitele PlayStationu povinností a další připomínkou toho, že first-party studia Sony jsou špičkou herního průmyslu.

90 %

IGN Italy

Horizon Forbidden West rozšiřuje, vylepšuje a prohlubuje všechny aspekty hry Horizon Zero Dawn. Guerrilla Games přivedla k životu neuvěřitelný otevřený svět se zábavnými mechanikami, poutavým příběhem a smysluplnými interakcemi, a to i přes některé technické nedokonalosti.

90 %

Digital Trends

Hra Horizon Forbidden West vylepšuje téměř všechny aspekty svého předchůdce díky lepším soubojům, strojům a herním lokacím.

80 %

Attack of the Fanboy

Horizon Forbidden West je větší a lepší než původní hra téměř ve všech ohledech. Díky tunám poutavého vedlejšího obsahu, široké škále nádherných biomů k prozkoumání a několika hrozivým novým strojům, které můžete ovládat, je zde stále co dělat.

80 %

AusGamers

Jako akční adventura, RPG a výpravný sandbox s otevřeným světem je hra nedostatečná. Občas poutavá, místy i napínavá, ale také nesourodá, těžkopádná a nedotažená v ohledech, ve kterých jsme to opravdu nečekali.

70 %

Gamer

Horizon Forbidden West se svému předchůdci nevyrovná téměř ve všech ohledech. Svět a mnoho nových strojů jsou sice ohromující, ale zážitek je zahlcený matoucími designovými rozhodnutími a změnami, ke kterým došlo jen proto, aby se něco změnilo. To vše způsobuje, že na nejnovější dobrodružství Aloy rychle zapomenete.

60 %

Horizon Forbidden West vychází tento pátek exkluzivně na konzole PlayStation 4 a PlayStation 5.

Předobjednat si ji můžete v Xzone, kde získáte i originální tričko jako dárek.

Souhrn recenzí hry Horizon Forbidden West

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama