Novinka Souhrn z Nintendo Direct Mini

Souhrn z Nintendo Direct Mini

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Persona a Nier míří na Switch, Pac-Man se vrací.

Reklama

Nintendo letos v červnu nezvolilo tradiční velký Direct a místo toho jsme se dočkali tzv. Directu Mini, který se zaměřil na hry od third party vývojářů. Nešlo o úplně plnohodnotnou showcase, tomu nasvědčuje i fakt, že bylo 25minutové video vydáno rovnou, a ani ne jako premiéra. I tak jsme se však dočkali zajímavých oznámení, na která se můžete přehledně podívat v tomto souhrnu.

Persona 3P, 4G a 5R

Už na konferenci Microsoftu jsme se dozvěděli, že oblíbená série Persona míří na PC a konzole Xbox. Stále jsme však nevěděli, jestli se dočkáme také Switch verze. Oznámení nakonec přece jenom přišlo, úplně v závěru celého Directu.

Majitelé hybridní konzole od Nintenda se dočkají stejných titulů jako ostatní platformy, tedy Persona 3 Portable, Persona 4 Golden a Persona 5 Royal. Poslední zmíněný titul dorazí jako první, konkrétně 21. října tohoto roku. Zbylé dvě hry zatím nemají datum vydání.

NieR: Automata

Akční RPG Nier: Automata vyšlo v roce 2017 a těšilo se velmi vřelému přijetí. Po PS4 verzi se dočkali také hráči na PC a Xboxu, dosud však chyběla konverze pro poslední z velkých platforem, a to se po 5 letech konečně změní. Dozvěděli jsme se totiž, že hra dostane verzi pro Nintendo Switch, a to 6. října tohoto roku. K dispozici bude konkrétně edice The End of YorHa. Předobjednat si ji můžete už nyní.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Ráno jsme psali o tom, že uniklo datum vydání očekávaného pokračování tahové strategie Mario + Rabbids, které bylo stanoveno na 20. října 2022. A to se skutečně potvrdilo i v samotném Directu, kde jsme se však dočkali i nových gameplay záběrů. Největší změnou oproti prvnímu dílu bude pohyb. V bitvách už se totiž nebudou postavy pohybovat po políčcích, ale volně. Zároveň jsme se dočkali potvrzení, že si zahrajeme také za Bowsera, úhlavního nepřítele Maria.

Ani to ještě není všechno. Už zítra, tedy ve středu 29. června, se můžeme těšit na speciální showcase věnovanou tomuto titulu. Začně v 18:00 našeho času.

Pac-Man World Re-Pac

Poměrně velké překvapení si přichystala společnost Bandai Namco, jež oznámila remake hry Pac-Man World, která původně vyšla v roce 1999 na první PlayStation. Předělávka vyjde už 26. srpna, přičemž kromě Nintenda Switch míří také na PC, PlayStation 4 a 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Return to Monkey Island

Nový trailer na návrat slavné adventurní série. Return to Monkey Island vyjde ještě letos na PC a Nintendo Switch.

Monster Hunter Rise: Sunbreak

Nová ukázka z chystaného rozšíření Sunbreak pro RPG Monster Hunter Rise. Dočkali jsme se informací ohledně nadcházejícího obsahu. Expanze dorazí už 30. června.

Portal: Companion Collection

Před pár měsíci jsme se dozvěděli, že oba díly Portalu se podívají na Nintendo Switch. A nyní bylo oznámeno, že kolekce dorazí ještě dnes.

Harvestella

Square Enix představit fantasy RPG zkřížené se simulací života, které nese název Harvestella. Dorazí na PC a Nintendo Switch 4. listopadu tohoto roku.

Blanc

Artová kooperativní adventura dorazí na PC a Nintendo Switch v únoru roku 2023.

Lorelei and the Laser Eyes

Další z řady artových titulů, který nevydává nikdo jiný než společnost Annapurna, jež se na tento typ her specializuje. Lorelei and the Laser Eyes míří na PC a Nintendo Switch, dorazit má v průběhu příštího roku.

MegaMan Battle Network Legacy Collection

Kolekce 10 her z této série dorazí v příštím roce na PC, PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Super Bomberman R 2

Nový Bomberman dorazí v roce 2023 na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S a samozřejmě Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama