Specialisté na RPG z Obsidian Entertainment pracují na dvou hrách pro nový Xbox
Novinka Specialisté na RPG z Obsidian Entertainment pracují na dvou hrách pro nový Xbox

Specialisté na RPG z Obsidian Entertainment pracují na dvou hrách pro nový Xbox

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Dva týmy připravují nové tituly. Studio na konci loňska koupil Microsoft.

Reklama

Udělal Microsoft dobře, když loni v listopadu oznámil koupi studia Obsidian Entertainment, které se specializuje na RPG žánr? Od těchto tvůrců jsme si mohli zahrát Alpha Protocol, Fallout: New Vegas, Dungeon Siege III, South Park: The Stick of Truth, Pillars of Eternity nebo Tyrrany. V současné době studio pracuje na singleplayerovém akčním sci-fi RPG titulu The Outer Worlds, který na trh uvede indie divize společnosti Take-Two už v letošním roce ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Obsidian ale netvoří pouze jeden jediný tým. V roce 2017 studio zaměstnávalo 170 lidí a v současné době by to mělo být mnohem víc. O tom vypovídají nové informace. Feargus Urquhart se v rozhovoru s webem Game Informer pochlubil, že se americká firma skládá hned z několika týmů. Ten největší dodělává The Outer Worlds, malá část pracuje na konzolových verzích Pillars of Eternity 2: Deadfire a dva další týmy začaly připravovat zcela nové tituly. Můžeme bez obav předpokládat, že jsou určeny právě pro novou generaci Xboxu, plus Windows 10.

Microsoft bude chtít Obsidian využít a připravit pro nový Xbox pořádný seznam exkluzivit. Tyhle dva tituly už jistě nevyjdou na jiné platformy, to by pro Microsoft nedávalo smysl. Šéf studia si pochvaluje spolupráci s Microsoftem, díky takto bohaté společnosti mohou rozjet vývoj velkých titulů a nemusí se spoléhat na jiné vydavatele. V minulosti vedení studia bylo v obtížné situaci a dělalo hry pro různé firmy.

Datum vydání The Outer Worlds neznáme, ale právě se dokončující práce a probíhá finální leštění, aby byly odstraněny chyby apod. Určitě se hry dočkáme letos, možná už během léta. Každopádně, autoři plánují udělat z The Outer Worlds velkou značku. Tím pádem nevyjde pouze jeden díl, ten další ale možná bude už jen pro Microsoft. Záleží totiž, kdo vlastní na hru práva.

Zdroj: Game Informer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama