Společnosti Take-Two se nelíbí název hry It Takes Two
It Takes Two Novinka Společnosti Take-Two se nelíbí název hry It Takes Two

Společnosti Take-Two se nelíbí název hry It Takes Two

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Studio Hazelight se vzdalo trademarku, název ale měnit nemusí.

Reklama

Kooperativní hra It Takes Two z března letošního roku se rychle stala velkým hitem, k říjnu prodala už přes 3 miliony kopií. Nejnovější titul Hazelight Studios, kteří stojí také za hrou A Way Out, dokázal zkombinovat spoustu zajímavých nápadů a herních mechanik. Tento velice unikátní počin si z naší recenze odnesl 8 bodů z 10. Na Metacriticu má skóre 88 ze 100, jde tak o jednu z nejlépe hodnocených her letošního roku. Není tedy náhoda, že je nominována na hru roku v nadcházejících The Game Awards, které se konají už příští týden.

Jenže všechno není tak sluníčkové, jak by se mohlo zdát. Vývojáře z Hazelight zastihl nepříjemný problém. Název jejich hry se totiž nelíbí společnosti Take-Two. Ta tvrdí, že název It Takes Two až příliš připomíná právě Take-Two. Informoval o tom magazín Eurogamer, který kontaktoval zástupce studia Hazelight. Ten jim řekl, že celou událost nemůže komentovat a "doufá, že se situace brzy vyřeší."

Hazelight Studios se mezitím vzdali trademarku It Takes Two, název hry ale zřejmě měnit nemusí. Tvrdí to například analytik Mike Futter:

"Podobnost trademarků znamená, že Hazelight si název nemůže chránit, ale ne, že ho musí měnit. Mohli by ho změnit, aby si název také ochránili, ale upřímně, nejspíš to pro ně není moc výhodné," uvedl Futter na Twitteru.

Magazín Eurogamer už oslovil také společnost Take-Two, ta se ale zatím nevyjádřila. O průběhu sporu budeme dál informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama