Square Enix mění vedení, končí šéf Jósuke Macuda
Novinka Square Enix mění vedení, končí šéf Jósuke Macuda

Square Enix mění vedení, končí šéf Jósuke Macuda

Filip Svoboda

Filip Svoboda

7

Společnost bude zřejmě nadále sázet na blockchain.

Reklama

Ve společnosti Square Enix skončí její dlouholetý prezident Jósuke Macuda. V červnu, kdy krok potvrdí investoři, ho nahradí dosavadní ředitel Takaši Kirjú. Změna vedení má sloužit k lepšímu přijímání nových technologií a zvýšení kreativity ve firmě.

Oficiální dokument Square Enixu také poukazuje na rychle se měnící prostředí zábavního průmyslu a dodává, že cílem nového vedení bude doručit zákazníkům po celém světě ještě lepší produkty než dosud.

Dosavadní prezident Macuda je velkým zastáncem blockchainu, NFT a konceptu Webu 3.0. Nedá se ale předpokládat, že změna na nejvyšší pozici povede k odlišné strategii společnosti. Kirjú nastoupil do Square Enixu v roce 2020, předtím pracoval ve firmě, která vyhledávala „nové a převratné technologie“ včetně zmiňovaných oblastí.

Oznámení přichází jen krátce potom, co společnost rozhodla o sloučení studia Luminous Productions s interními týmy Square Enix. V současnosti samostatně fungující tým se tak vrátí do pozice, ve které se nacházel před rokem 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama