Square Enix přiznává špatné finanční výsledky Final Fantasy XVI a VII Rebirth
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy VII Rebirth Novinka Square Enix přiznává špatné finanční výsledky Final Fantasy XVI a VII Rebirth

Square Enix přiznává špatné finanční výsledky Final Fantasy XVI a VII Rebirth

Filip Svoboda

Filip Svoboda

13
Platformy PlayStation PlayStation 5

Už na jaře oznámil multiplatformní strategii.

Reklama

Takaši Kirjú, šéf Square Enixu, potvrdil, že vedle Final Fantasy XVI, o kterém se mluvilo už dříve, nesplnily očekávání společnosti ani tržby z Final Fantasy VII Rebirth. Informace pochází z čerstvě zveřejněného květnového hovoru s investory. Všiml si ho magazín Eurogamer.

Za poslední fiskální rok hlásil Square Enix finančí výsledky hluboko pod očekávání, a to i po odečtení nákladů na zrušené projekty ve výši 140 milionů dolarů. Dvojice her ze série Final Fantasy k neúspěchu přispěla i navzdory tomu, že kategorie takzvaných HD her na rozdíl od mobilních nebo MMO her meziročně rostla. Za důvod se ovšem dají považovat ještě horší prodeje Forspoken o rok dříve.

Přesné prodeje ani jednoho z titulů neznáme. Final Fantasy XVI prodalo 3,5 milionu kopií v prvním týdnu po vydání, ale o nedostatečných číslech mluvil Kirjú už v půlce loňského srpna. Final Fantasy VII Rebirth se podle analýz prodaly asi 2 miliony kopií za první měsíc.

Obě čísla jsou poznamenaná exkluzivním vydáním her na PlayStation 5. Toho si je Square Enix vědom a na jaře oznámil přechod na multiplatformní strategii. Final Fantasy XVI dorazilo na PC a po uzavření partnerství s Microsoftem by měly hry japonského vydavatele častěji mířit i na Xbox. Už se tak stalo v případě MMO Final Fantasy XIV.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama