Square Enix rozdává zdarma Omikron: The Nomad Soul, prvotinu Quantic Dream
Omikron: The Nomad Soul Novinka Square Enix rozdává zdarma Omikron: The Nomad Soul, prvotinu Quantic Dream

Square Enix rozdává zdarma Omikron: The Nomad Soul, prvotinu Quantic Dream

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Hru dává zdarma jako poctu legendárnímu zpěvákovi Davidu Bowiemu, který zemřel v neděli.

Reklama

Evropská odnož Square Enix se rozhodla uctít památku Davida Bowieho, legendárního zpěváka a skladatele, který zemřel před necelým týdnem, zajímavým způsobem. Prostřednictvím svého online obchodu rozdává zdarma hru Omikron: The Nomad Soul, prvotinu studia Quantic Dream, která vyšla v roce 1999 na PC a o rok později se dočkala portu na Dreamcast.

Pokud se ptáte, proč zrovna Omikron, důvod je prostý. Bowie se podílel na soundtracku hry a propůjčil svou tvář postavě známé jako Boz a členovi kapely Dreamers.

Omikron je určitě zajímavým kusem herní historie, ale především řada mladších hráčů s ním jistě neměla tu čest. Nyní je tedy ideální čas to napravit a zakusit začátky Quantic Dream, studia, které je dnes skloňováno především s Heavy Rain, Beyond: Two Souls a nadcházejícím projektem Detroit. To všechno jsou mimochodem exkluzivity na PS3/PS4, na PC se z portfolia Quantic Dream objevil jen Omikron a thriller Fahrenheit.

Pro mnohé bude jistě dobrá zpráva, že z obchodu Square Enix získáte Steam klíč. Jen počítejte s tím, že pro získání klíče z online obchodu potřebujete účet Square Enix a že Omikron vážně zestárnul.

Verze, kterou dostanete, není nijak zvlášť přizpůsobena modernímu hardwaru, natož snahám o spuštění hry ve vyšších rozlišeních. Ovládání může také představovat problém. Tento stav alespoň panoval před rokem, kdy jsem si hru kupoval za pár eur ve slevě na Steamu, a nepředpokládám, že by se od té doby něco změnilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama