Square Enix rozšiřuje sérii Final Fantasy
Novinka Square Enix rozšiřuje sérii Final Fantasy

Square Enix rozšiřuje sérii Final Fantasy

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Battle royal, trial Stranger of Paradise a RPG průzkum dungenů.

Reklama

Během letošní Tokyo Game Show 2021 Online představil Square Enix několik nových her, úzce spojených se značkou Final Fantasy. Jedná se o battle royal akci Final Fantasy VII: The First Soldier, Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin a průzkum dungeonů Dungeon Encounters, které má je ale se sérii FF spojena pouze okrajově.

Final Fantasy VII: The First Soldier

Prezident Shinry chce ze své společnosti Shinra Electric Power Company vytvořit sílu, kterou nepůjde porazit. Proto založil založil Soldier Project. Hráči se do tohoto projektu mohou připojit v podobě kandidáta na dalšího Soldiera. Abyste obstáli budete používat magii, speciální schopnosti a další speciální výbavu.

Pro poražení konkurence v podobě ostatních kandidátů, budete používat širokou škálu zbraní. Zbraní na boj z blízka a materii z Final Fantasy VII. Sami si ale musíte najít kombinaci, která bude nejlépe odpovídat vašemu hernímu stylu.

Mezi herními třídami jsou Warrior, Sorcerer nebo Monk, každá s jedinečnými vlastnosti a schopnosti. Další schopnosti a dovednosti budete moci pro každou třídu odemknout v průběhu hraní a postavu si přizpůsobit. Pro získání zkušenostních bodů můžete porážet legendární monstra z Final Fantasy VII a vylepšit tak svůj zvolený styl a odemknout slavné originální zbraně z Final Fantasy VII.

Final Fantasy v battle royale stylu můžete prožít na hřbetě chocoba, sesílat na své nepřátele klasické summony série Final Fantasy, jako je Ifrit, a pomocí materie používat kouzla.

Pro další přizpůsobení postavy ve Final Fantasy VII: The First Soldier si můžete vybrat kostýmy, emoce, skiny a další. Vytvořit si tak můžete klasický styl Shinry nebo Avalanche díky celé řady příslušenství, vzhledů zbraní a vozidel. Možnosti přizpůsobení jsou takřka nekonečné!

Japonskou verzi najdete zde.

Final Fantasy VII: The First Soldier má vyjít celosvětově pro iOS a Android ještě v letošním roce.


Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Novinky ohledně hry Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin se týkají data vydání a uvolnění trial verzí. Plná hru vydá Square Enix pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Epic Games Store pro PC 18. března 2022.

Aktuálně vypustilo studio Team Ninja, vývojáři hry, druhou trial verzi hry. K dispozici je pro PlayStation 5 a Xbox Series do 11. října. Tato druhá zkušební verze nabízí obsah z prvního trialu z letošního června 2021, rozšířený o novou hratelnou oblast a funkce hry pro více hráčů.

Japonskou verzi najdete zde.

Spuštěny byly digitální předobjednávky hry Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin ve standardní edici a edici Digital Deluxe. Ta obsahuje Season Pass (obsahuje další mise Trials of the Dragon King, Wanderer of the Rift a Different Future), digitální artbook a digitální mini soundtrack.

Za předobjednání jakékoli z výše zmíněných edicí, získáte 72 hodinový předčasný přístup do hry (začněte tedy hrát již 15. března), zbraň Bravehart a Lustrous Shield. Majitelé PlayStation 4 verze získají také exkluzivní téma.

Digitální verze hry na platformách PlayStation a Xbox jsou cross-buy, takže obsahují vždy PlayStation 5 a PlayStation 4 verze a Xbox Series a Xbox One verze.


Dungeon Encounters

Další hru, kterou Square Enix představil, je průzkum dungeonů s prvky RPG Dungeon Encounters od studia Cattle Call. Vyjít má 15. října pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC a se sérií Final Fantasy nemá na první pohled nic společného.

Jenže Dungeon Encounters režíroval veterán série Final Fantasy Hiroyuki Ito a produkci má na starost Hiroaki Kato z Final Fantasy XII: The Zodiac Age's. O návrhy postav se postaral Ryoma Ito a třešničkou na dortu je hudební režisér v podobě Nobua Uematsu. Takže i když nejde o další Final Fantasy hru, za její tvorbou stojí lidé, úzce spojeni s touto legendární sérií. Navíc pro boj používá ATB systém.

Japonskou verzi najdete zde.

Hráči si v Dungeon Encounters vyzkouší své strategické schopnosti ve 100 úrovní, po kterých se budete pohybovat po 2D mřížce a postupně se propadat do hloubky nadpozemského labyrintu. Čekají na vás různé překážky, bitvy a příšery, které musíte porazit, abyste přelstili herní systém a dostali se na nejhlubší úrovně dungeonu.

Pro boj je použit vylepšený klasický systém Final Fantasy Active Time Battle (ATB), který do hry přinesl původní tvůrce Hiroyuki Ito.

Dungeon Encounters nabízí také rozsáhlou skupinu fantasy postav od návrháře postav Ryomy Ita. Díky tomu jde o nový jedinečný pohled na žánr dungeon crawlerů s možnostmi přizpůsobit si svůj tým tak, abyste dokázali čelit výzvám a překážkám.

Fanoušci se samozřejmě mohou těšit na soundtrack vytvářený pod dohledem hudebního génia Nobua Uematsy, představující moderní pojetí klasických skladeb.

Oficiální japonské stránky hry Dungeon Encounters najdete zde.

Zdroj: Square Enix

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama