Square Enix se nebojí investovat do her pro jednoho hráče
Novinka Square Enix se nebojí investovat do her pro jednoho hráče

Square Enix se nebojí investovat do her pro jednoho hráče

Michal Burian

Michal Burian

13

Prezident a generální ředitel v rozhovoru vysvětlil, co pro ně znamená termín hry jako služba.

Reklama

V poslední době vydavatelé a vývojáři jeden po druhém ujišťují své fanoušky, že v budoucnu nezanevřou nad hrami pro jednoho hráče. Tahle oficiální vyjádření se začala objevovat zejména poté, co vedení Electronic Arts zavřelo studio Visceral Games a rozhodlo se přepracovat nadějnou akční adventuru Star Wars. Na té se krom jiných podílela i Amy Hennig, ex-scénáristka série Uncharted.

Nově se svým stanoviskem přispěla společnost Square Enix. Ta nám přináší Tomb Raider, Final Fantasy, Deus Ex, Sleeping Dogs, Dragon Quest, Thief, Life is Strange nebo Just Cause. Prezident a generální ředitel Yosuke Matsuda se nechal slyšet, že se nebojí investovat do her pro jednoho hráče.

„Určitě bude pracovat na dalších singleplayerových hrách. Platformy, které máme k dispozici, přinášejí úžasné možnosti. Kupříkladu Switch je skvělá platforma pro singleplayerové zážitky. Máme spoustu příležitostí a opravdu chceme pokračovat ve vytváření her pro jednoho hráče.“

Druhá část rozhovoru pro GameCentral se točila kolem toho, co pro Square Enix znamená termín hry jako služba. „Termín hry jako herní služba má velmi široký význam, může to znamenat spoustu věcí,“ směje se Matsuda. „Hráči nedávno diskutovali o loot boxech, které jsou často špatně použity. Pro nás tento termín znamená dodat hráčům do našich singleplayerových her další obsah, abychom je u hraní udrželi delší dobu.“

Jinými slovy řečeno, Square Enix budou i nadále vydávat nový obsah do svých her. A co se týče loot boxů, Matsuda věří, že by tyto krabičky neměly zabraňovat hráčům v jejich zážitku nebo je odrazovat od hraní.

Zdroj: Metro

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama