Square Enix uvažuje o PC portu Star Oceanu 5
Novinka Square Enix uvažuje o PC portu Star Oceanu 5

Square Enix uvažuje o PC portu Star Oceanu 5

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

9

Společnost chce ale nejdříve zjistit možnosti ovládání hry.

Reklama

1. července vychází v Evropě očekávané RPG Star Ocean: Integrity and Faithlessness, ale pouze pro konzoli PlayStation 4. Pro úplné fajnšmekry pak Square Enix nabízí ve svém obchodě speciální sběratelskou edici za takřka 100 euro.

Podle producenta hry Shuichi Kobayashiho by ale mohla hra vyjít také na PC. Kobayashi tuto informaci prozradil minulý měsíc v rozhovoru pro FFDream:

FFDream: "Máte nějaké plány na vydání Star Oceanu 5 na PC?"

Kobayashi: "Vzhledem k tomu že je ve hře hodně akce, zajímalo by mě ideální ovládání na PC, což by mohlo být... Jaký je podle vašeho názoru nejlepší způsob ovládání?"

FFWorld: "Na gamepadu?"

Kobayashi: "Lidé v Evropě používají k hraní na počítači gamepad?"

FFWorld a FFDream: "Ano."

Kobayashi: "Aha. Takže pokud máte gamepad, můžete si zahrát úplně bez problémů, ale zajímalo by mě, jak ji budou hrát ti, co jej nemají. Právě to nám dělá největší starosti a je to důvod, proč jsme vydání PC verze posunuli na později. Přemýšleli jsme na ovládání hry bez gamepadu. Engine ASKA, který tri-Ace použilo na vývoj Star Oceanu 5, nám velice snadno umožňuje portovat hru na PC, takže jestli se nám podaří najít řešení našeho problému s ovládacími prvky na PC, bude pro nás portování velice snadné. Ale nemohu slíbit, že to půjde rychle."

RPG Star Ocean: Integrity and Faithlessness bude podle předchozích zpráv obsahovat duální dabing v angličtině a v původní japonštině, což jistě udělalo radost většině hráčů a pokud můžeme brát slova producenta Shuichi Kobayashiho za bernou minci, bude takto vypadat hra i na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama