Stalker: Lost Alpha očekávejte 26. dubna
Novinka Stalker: Lost Alpha očekávejte 26. dubna

Stalker: Lost Alpha očekávejte 26. dubna

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Očekávaný standalone mod Stalker: Lost Alpha má vlivem uniklé testovací verze stanovené datum vydání. Dočkáme se na 28. výročí katastrofy v Černobylu.

Reklama

Pokud se stále pohybujete kolem série Stalker a s ní souvisejících modů, určitě vám neunikl nadějně vypadající projekt Lost Alpha. Ten má za cíl oživit původní vizi Stalkera, jinak řečeno dát hráčům možnost okusit věci, které byly v průběhu dlouhého vývoje změněné nebo úplně odstraněné. Jde především o mapy a různé herní mechaniky, postupem času však vznikl kompletně nový singleplayerový zážitek, nezávislý na obsahu Shadow of Chernobyl, z něhož původně vycházel.

Podobně jako Stalker, i Lost Alpha je ve vývoji dost dlouho a teprve nyní známe datum vydání. Dočkáme se 26. dubna letošního roku, tedy na 28. výročí černobylské havárie.

K oznámení vydání však tvůrce přiměly ne zrovna pozitivní okolnosti. Zásluhou některých testerů se totiž na internet dostala nehotová verze, datující se k 5. listopadu 2013 a určená především pro interní testování. Proto obsahuje řadu bugů a nedodělků. Už jenom z úcty k práci autorů důrazně nedoporučujeme se po této nehotové verzi shánět. Radši si počkejte na tu finální.

Ani finální verze, jak už to občas bývá, nebude zcela dokončená, ale bude rozhodně stabilní a bez problémů hratelná (a samozřejmě zcela zdarma). Svým způsobem tak půjde o něco jako předčasný přístup, později budou následovat různé aktualizace a dodatky.

Níže se můžete podívat i na gameplay videa a není od věci navštívit Mod DB stránku celého projektu. Pak nezbývá než čekat na 26. duben. Lost Alpha je přitom standalone projekt, takže nepotřebuje ke spuštění Shadow of Chernobyl. Jenom musíte počítat s tím, že má vyšší HW nároky než SoC

Video ze starší verze projektu:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama