Star Wars: Battlefront 2 nakonec nenabídne Droideky
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Star Wars: Battlefront 2 nakonec nenabídne Droideky

Star Wars: Battlefront 2 nakonec nenabídne Droideky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Další demonstrace vývoje, který je zároveň komedií i tragédií.

Reklama

Když byl ve středu přiblížen obsah chystaného srpnového patche Star Wars: Battlefrontu 2, mimo jiné došlo na vydání screenshotu, na němž byla jasně vidět Droideka. O přidání tohoto typu separatistických droidů se hovořilo už dlouho před vydáním hry, nakonec jsme se jich ale nedočkali, a tak byl screenshot považován za jasný náznak toho, že na ně přeci jen dojde. Následně ale začal komunitní manažer Ben Walke na Twitteru tvrdit, že to není Droideka, a tím začala další z mnoha nepochopitelných situací spojených s vývojem a podporou Battlefrontu 2.

Walke a ostatní vývojáři se už párkrát postarali o zdánlivě nechtěné úniky, které vyústily v oficiální odhalení něčeho významného. Stačí si vzpomenout na zmínku o planetě Geonosis v informacích o patchi dlouho předtím, než došlo k oznámení vývoje Geonosis na letošní E3. Všichni tedy předpokládali, že podsunutí Droideky do screenshotu je stejný případ. Zvlášť když se v seznamu změn nejnovějšího patche objevilo snížení počtu bodů nutných pro možnost hrát v zápase za speciální jednotku, která však ve hře nefiguruje. Když pak Walke na Redditu zmínil povstaleckého pilota, který ve hře rovněž není, vše spělo k jasnému přesvědčení, že nás konečně čeká další herní třída, podle starších nálezů zvaná Sentinel, v jejíchž řadách bychom našli Droideky či povstalecké piloty.

Tak to ale není. Zmínky o povstaleckém pilotovi a bodovém rozsahu pro neexistující jednotku byly smeteny ze stolu jakožto informace převzaté ze staré verze hry a stejný osud bohužel potkal i Droideku, jíž Ben Walke věnoval samostatný a velmi negativně přijímaný příspěvek na Redditu. V tuto chvíli zkrátka neexistují žádné plány na uvedení Droidek do Battlefrontu 2 (i když o nich kdysi několikrát hovořil ředitel designu Dennis Brännvall) a v aktuální vývojové verzi hry je nenajdeme. Přítomnost Droideky na novém screenshotu způsobila skutečnost, že byl obrázek pořízen ve verzi hry, jež obsahuje některé nedokončené prvky a objekty.

Proč je ale situace tak komediální a zároveň tragická? Protože Ben Walke tvrdí, že vývojáři sice při pohledu na screenshot viděli nějaké podobnosti s Droidekou, ale objekt považovali za havarovaný spídr nebo součást smetí v prostředí. Což je samozřejmě holý nesmysl, protože při pohledu na Droideku zezadu musí mít každý fanoušek Star Wars jasno. Nakonec tvůrci obnovili scénu, v níž byl screenshot pořízen, a zjistili, že se jedná o nepoužitý a částečně dokončený model Droideky. Prý nejde o nic víc než o statický model bez řádné integrace ve hře, chybí mu tedy animace, schopnosti, uživatelé rozhraní, zvukové efekty a další potřebné věci.

Tímto došlo k definitivnímu pohřbení nadějí, že budoucnost Star Wars: Battlefrontu 2 skrývá něco víc než jen planetu Geonosis, čtveřici hrdinů a nový herní mód. Komunita je samozřejmě naštvaná, jelikož je zjevné, jak ledabyle vývojáři ke hře přistupují, když může oficiální screenshot a komunikace s fanoušky obsahovat něco, na co nakonec nedojde a co není v plánu.

Touto dobou přirozeně začínají v souvislosti s Droidekami a havarovanými spídry vznikat četné vtipy, ale obecně vzato je komunita dost naštvaná. Po zoufalé podpoře po vydání, minimálním množství dodatečného obsahu a značném počtu nových i starých chyb uvedených s každým patchem je tohle další rána dokazující, že Battlefront 2 vůbec nečeká světlá budoucnost, jak jsme slyšeli na E3, a vývoj hry je jeden velký chaos. Mnozí hráči mají opět pocit, že z nich vývojáři dělají pitomce, ať už z důvodu lenosti, neschopnosti nebo nedostatečných zdrojů na další vývoj. Čemuž se v tuto chvíli nelze vůbec divit. V tuto chvíli je situace taková, že ať už zbývající fanoušci doufají v cokoliv, vždy a bez výjimek je nakonec potká jen zklamání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama