Star Wars Jedi: Fallen Order v listopadu nabídne možnost stát se rytířem Jedi
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Star Wars Jedi: Fallen Order v listopadu nabídne možnost stát se rytířem Jedi

Star Wars Jedi: Fallen Order v listopadu nabídne možnost stát se rytířem Jedi

Martin Cvrček

Martin Cvrček

47
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Novinka tvůrců Titanfallu slibuje zaměření na souboje s mečem a příběh o učedníkovi Jedi jménem Cal Kestis.

Reklama

Po měsících čekání a napínání došlo po zaznění skladby Battle of Heroes na plnohodnotné představení projektu Star Wars Jedi: Fallen Order, singleplayerové akční adventury hrané z pohledu třetí osoby, na níž pracují tvůrci Titanfallu a Apex Legends ze studia Respawn Entertainment. Ti ve spolupráci s EA a společností Lucasfilm připravují příběh o učedníkovi řádu Jedi jménem Cal Kestis, který přežije vyhlazení Jediů v rámci rozkazu 66 v průběhu filmu Pomsta Sithů, aby se snažil přežít v nesnadné době vzestupu Impéria.

Star Wars Jedi: Fallen Order vzniká v týmu pod vedením Stiga Asmussena (God of War 3) jakožto titul, který má jasný cíl - umožnit každému hráči stát se rytířem Jedi, ohánět se světelným mečem a využívat schopnosti Síly. Cal, jemuž propůjčil hlas a tvář herec Cameron Monaghan (Joker ze seriálu Gotham) je jedním z posledních přeživších členů řádu a je na útěku před imperiálními Inkvizitory, včetně nebezpečné Druhé sestry. Cílem Inkvizitorů je najít a zlikvidovat každého Jedie, který nezemřel při rozkazu 66, a Cal se před nimi skrývá doslova všem na očích, jak naznačuje i nový trailer. V jeho úvodu lze vidět hlavního hrdinu při práci pro organizaci Scrapper Guild, mající za cíl rozebrat vraky křižníků z Klonových válek.

Respawn slibuje množství nových postav, tvorů, zbraní, techniky a planet a hlavně soubojový systém zaměřený na boj zblízka a používání Síly, který má mít dostatečnou hloubku. Snadno si ho tedy osvojíte, ale zároveň budete odměněni, když ho skutečně ovládnete. Boj, v němž uspějete, pokud využijete slabiny různých typů nepřátel (včetně nově navržených Purge Trooperů), je zkrátka jedním z klíčových prvků Fallen Orderu. Tvůrci hovoří o inovativním soubojovém systému se světelným mečem, bohatého na mocné údery, úhyby i odrážení nepřátelských ran, jenž má navodit co nejautentičtější pocit z duelů ve filmové sáze Star Wars.

Děj zavede hlavního Cala a jeho droidího společníka s označením BD-1 třeba k prozkoumávání prastarých záhad dávno ztracené civilizace. BD, jemuž pro změnu propůjčil hlas Ben Burtt, autor těch nejikoničtějších zvuků světa Star Wars, bude moci Calovi pomoci různými způsoby, ať už jde o levitaci, světlo či různé upgrady. Tvůrci přitom lákají na zajímavou dynamiku mezi protagonistou a jeho droidem, takže se zdá, že nás možná čeká obdoba vztahu Jacka Coopera a titána BT z Titanfallu 2. Lákají rovněž na možnost zkoumání prostředí a řešení puzzlů, při němž se bude BD-1 jistě hodit, stejně jako na příležitost rozhodnout se, kam se vydáte dál a zda se třeba nevrátit na místa, kde jste již byli. S tím, jaké schopnosti Síly odemknete, se vám totiž otevřou nové cesty.

Cal však nebude ve styku jen se svým droidem, pomocnou ruku mu podá také popudlivý pilot a Seer, bývalá rytířka Jedi, která snad hrdinovi poskytne alespoň určitou formu výcviku. S určitostí lze počítat s osvojováním nových schopností Síly a snahou o opětovné vybudování řádu Jedi. Velkou roli má hrát také světelný meč, o němž toho ale moc nevíme, protože jakékoliv detaily o něm podle slov tvůrců hrozí výraznými spoilery. Je ale zjevné, že poničená zbraň, působící jako polovina dvojitého meče s modrými čepelemi, je pro Cala důležitá, přičemž by se v průběhu příběhu měla vyvíjet.

Star Wars Jedi: Fallen Order vyjde 15. listopadu 2019 na PC, PS4 a Xbox One. Za zmínku také stojí, že hru pohání engine Unreal 4, nikoliv Frostbite, značně komplikující vývoj každému studiu pod EA s výjimkou DICE. Dnes v noci jsme se také dozvěděli, že Fallen Order nenabídne multiplayer a nenajdeme v něm ani mikroransakce a loot boxy, a to ani po vydání. A pokud patříte mezi PC hráče, kteří při zmínce o Unreal enginu začali vyhlížet exkluzivitu pro mnohými nenáviděný Epic Store, tak žádný strach. PC verzi Fallen Orderu najdeme tradičně na Originu. Za předobjednávku na libovolnou platformu získáte jako bonus čistě kosmetické skiny světelného meče a droidího společníka. V prodeji bude rovněž Deluxe edice, která kromě předobjednávkového bonusu nabídne další kosmetické skiny a také Director's Cut obsah, který vám umožní nahlédnout do zákulisí vývoje hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama