Star Wars: The Old Republic se mají stěhovat z BioWare do third-party studia
Star Wars: The Old Republic Novinka Star Wars: The Old Republic se mají stěhovat z BioWare do third-party studia

Star Wars: The Old Republic se mají stěhovat z BioWare do third-party studia

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy Windows PC

EA potvrdilo rozhovory s týmem Broadsword Online.

Reklama

Podle zdrojů magazínu IGN plánuje Electronic Arts přesunout vývoj Star Wars: The Old Republic z BioWare do third-party studia Broadsword Online. Oblíbené MMORPG ze světa Hvězdných válek by mělo zamířit k týmu, který se v současnosti stará o hry Ultima Online a Dark Age of Camelot.

„Jsme hrdí na práci, kterou tým [v BioWare] odvedl, a budoucnost hry i komunity je i nadále velmi slibná. Zkoumáme, jak dát hře a týmu co nejlepší příležitost k růstu a rozvoji, což zahrnuje i rozhovory se studiem Broadsword, které se specializuje na online zážitky zaměřené na komunitu. Naším cílem je udělat to, co je pro hru a její hráče nejlepší,“ zní vyjádření EA.

Broadsword Online navazuje na Mythic Entertainment a vede ho Rob Denton, který Mythic spoluzakládal. Je také bývalým viceprezidentem BioWare a stál u zrodu The Old Republic. Společně se hrou by se do Broadswordu měla přesunout více než polovina bezmála osmdesátihlavého týmu. Zbytek buď dostane jinou práci v BioWare a EA, nebo bude propuštěn.

SW: TOR by se mělo nadále těšit pravidelným updatům, Electronic Arts pak zůstane v roli vydavatele. BioWare se má plně soustředit na dvojici velkých značek: Dragon Age a Mass Effect. Z každé ze sérií má oznámenou jednu hru, přičemž první by měl dorazit Dragon Age: Dreadwolf, který můžeme čekat nejdříve v příštím roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama