Starbreeze prodali práva na vydání System Shocku 3 zpět vývojářům
System Shock 3 Novinka Starbreeze prodali práva na vydání System Shocku 3 zpět vývojářům

Starbreeze prodali práva na vydání System Shocku 3 zpět vývojářům

Michal Burian

Michal Burian

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Investice od Starbreeze měla z části pokrýt vývoj.

Reklama

O System Shocku 3 se už dlouhou dobu nemluvilo, pozornost je věnována spíše remaku této klasické střílečky, ale nesmíme zapomínat, že hru má na starost nové studio Warrena Spectora, který stál za zrodem titulů jako System Shock, Deus Ex a Epic Mickey, v doprovodu s dalšími zkušenými vývojáři, jde kupříkladu o autory Deus Ex, Deus Ex: Invisible War, Disney Epic Mickey a Disney Epic Mickey: The Power of Two.

Před necelými dvěma roky do nadějného projektu investovala společnost Starbreeze rovných 12 milionů dolarů, což mělo částečně pokrýt náklady na vývoj. Na oplátku získala práva na vydání System Shocku 3. Po bouřlivém roku 2018, jenž nebyl pro Starbreeze vůbec dobrý (po fiasku s Overkill's The Walking Dead hrozil bankrot), se práva vrátila zpět do studia OtherSide. Uvidíme, zda se autoři dohodnou s jinou firmou.

System Shock 3 se v roce 2017 nacházel v předprodukční fázi. Doufejme, že dnes už jede vývoj na plné obrátky, aby hra mohla za pár let vyjít. Zatím o ní víme jen to, že děj časově navazuje na události druhého dílu a že se vrátí Shodan, umělá inteligence, kterou nadabuje Terri Brosius.

Koncepty z vývoje System Shocku 3, ukazují prostředí hry:

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama