StarCraft 2: Heart of the Swarm – Kerrigan je zpět
Preview StarCraft 2 Článek StarCraft 2: Heart of the Swarm – Kerrigan je zpět

StarCraft 2: Heart of the Swarm – Kerrigan je zpět

Jan Kotrba

Jan Kotrba

18

Blizzard nám slíbil strategie, které svou epičností převálcují  veškerou jejich předchozí tvorbu a podle prvních obrázků z Heart of the Swarm vám můžeme říct, že se mu to zatím daří…

Reklama

POZOR: Pro tu naprosto nepravděpodobnou možnost, že byste nehráli Wings of Liberty, tento článek obsahuje spoilery na to, jak to všechno dopadne. Vzhledem k tomu, že žádný člověk, který má tolik úcty nazývat se hráčem si prostě nemohl odpustit tuto záležitost, spoilerů se bát nemusíte a směle se můžete pustit do odhalování nejočekávanější strategie současnosti.

Před pár dny jsme vám představili první teaser a dnes vám přinášíme prvních 40 screenshotů ze samotné hry. Zní to nudně a nezáživně a další teaser by byl lepší? Jste na omylu dámy a pánové. Kvůli tomuhle materiálu si stálo za to přivstat a následující hodinu slintat do klávesnice.

All hail the Queen

Začněme se samotnou hlavní postavou. Na konci výše zmiňovaného teaseru totiž stojí prapodivná postava v brnění ghosta, které má ale jinou barvu, než brnění samotné Novy (jedna z nejlepších členů těchto speciálních oddílů). Dalo se to čekat, ale nyní víme, že se skutečně jedná o Kerrigan, která se zpět na člověka proměnila pouze částečně. Má zpět své emoce a ztratila část svých bojových schopností, ale zůstala jí schopnost kontrolovat jednotky zergského roje a ohromná psionická síla. Z blíže nespecifikovaných důvodů naše hrdinka znovu vezme do rukou svou oblíbenou pušku z lepších časů, vrátí se na povrch planety Char, odkud byla před krátkou dobou zachráněna a pustí se do sjednocování roje, který byl po úderu artefaktu na Charu roztroušen a desorientován.

Proč to dělá, se dá odhadnout z části předchozí kampaně, kde hrajeme za temného templáře Zeratula a odhalujeme pradávné proroctví protossů. Představa destrukce ve vesmírném měřítku není zrovna příjemná, takže naše hrdinka se namísto poklidného života se svým milovaným šerifem někde na farmě znovu vrhá do víru roje, aby ho sjednotila a připravila na odpor proti neznámému zlu. Dále by se podle samotného teaseru dala očekávat opětovná přítomnost Novy, která se určitě nenechá tak snadno zabít (už jí zrušili jednu hru, takže si tu trochu slávy prostě musí užít stůj co stůj) a pravděpodobně půjde Kerrigan znovu po krku.

Samotná hlavní hrdinka pak získá zcela nový panel v menu kampaně, kde si bude upravovat vlastní schopnosti a s největší pravděpodobností bude hrát velkou roly v převážné většině jednotlivých misí a my se těšíme na návrat Jainy Proudmoon a jejího břitkého humoru… počkat tohle není Warcraft 4. Tak jako tak Queen of the sniper rifle je zde a my za tento počin a vyřešení otázky ohledně návratu Kerrigan do roje Blizzardu tleskáme.

All hail the Swarm

Zergové jsou zpět a jsou ještě dokonalejší, než kdy dřív. Připadali vám dva zerlingové z jednoho vejce málo? Po nové mutaci budou tři. Připadal vám Baneling málo vražedný? Po nových mutacích proti němu budou taktické jaderné střely ghostů jen rachejtlí na Silvestra (ale stále hodně velkou rachejtlí, tak pak nebrečte, že jsem vás před červenou značkou ve středu vaší armády nevaroval). Nezdáli se vám roachové dost sexy? Po nových mutacích si je zamilujete. Těšili jste se na Lurkera? Ten stále nebyl potvrzen…

S nějakou tou novou jednotkou ale určitě můžeme počítat minimálně pro potřeby kampaně a navíc se dočkáme dvou nových poradců, kteří se od původních celebratů budou podstatně lišit. Izsha a Abathur budou vašimi nejvěrnějšími společníky minimálně na samotném počátku vašeho tažení a z paluby vašeho osobního leviatana (pro neznalé se jedná o ohromná stvoření schopná cestovat hyperprostorem a přepravovat sebou velké části zergského roje) vám budou poskytovat cenné informace. V praxi pak Izsha bude plnit funkci vaší poradkyně a taktického důstojníka a bude mít přístup ke vzpomínkám Kerrigan z doby, kdy byla ještě Queen of blades (čucháme ve vzduchu flashback). Abathur bude zase dohlížet na rozvoj vašeho roje a bude se starat o mutageny, které mu přinesete z různých výprav a vytvářet s jejich pomocí nové a silnější válečníky.

Právě Abathur a jeho evolution chamber bude zastupovat armory z Hyperionu a přinese nám již výše slibované upgrady pro naše jednotky, kde tentokráte nebudou pro jednoho zástupce jen dva upgrady, ale hned tři a k tomu jeden ultimátní, který se nejspíš zpřístupní až po upgradu předchozích třech. Kredity tu nahradí právě mutageny dovezené z jednotlivých misí podobně jako vzorky pro laboratoř na Hyperionu a možná se dočkáme ještě nějakého dalšího překvapení (Blizzard je jako zergské vejce… nikdy nevíš, co se z něj vylíhne a pouze můžeš očekávat něco velice zlého, slintajícího a hladového).

All hail the Blizzard

Prvních 40 obrázků ukazuje asi tolik, jako zkušená striptérka. Je toho dost, aby to navnadilo, ale stále to není zdaleka všechno. Jaké budou speciální úkoly pro jednotlivé mise, které posouvali herní obtížnost a samotnou hratelnost na novou úroveň? Jak se přítomnost nových jednotek a upgradů promítne do multiplayeru? Jaké nové custom games se na Battle.netu objeví? Postaví si konečně Jim a Sarah svou vytouženou farmu někde na okraji galaxie a budou spolu konečně šťastní? Budou hybridi ještě děsivější a Great Hungerer ještě hladovější? A dočkáme se konečně lurkera? Zing bude u toho a bude vás průběžně informovat. Z planety Char se s vámi loučí vrchní celebrate speedlingů Amahara.

Poznámka autora: Některé překlady nejsou pro StarCraft komunitu přípustné a ani já se nehodlám dopouštět zvěrstev na některých názvech (královna čepelí zní vážně stupidně).

Závěrem pro vás máme Debut Trailer:

Zdroj: PCGames, Kotaku, 1UP, vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama