Steampunkový dungeon crawler Vaporum ze Slovenska
Novinka Steampunkový dungeon crawler Vaporum ze Slovenska

Steampunkový dungeon crawler Vaporum ze Slovenska

Michal Burian

Michal Burian

8

Vstoupíte do obrovské mechanické věže?

Reklama

Bratislavské studio Fatbot Games úspěšně dokončilo a na Steamu a GOG.com vydalo svůj titul pojmenovaný Vaporum. Jde o steampunkový dungeon crawler, který kombinuje klasické mechanismy z tohoto žánru s některými neobvyklými nápady. Pokud máte rádi old-shool hry Dungeon Master I a II, Eye of the Beholder nebo Legend of Grimrock I a II, tak by se vám Vaporum měl zamlouvat.

Ve Vaporum vstoupíte do obrovské mechanické věže, která se nachází na malém ostrově uprostřed oceánu. Ve hře vás čeká tajemný příběh plný tajemství, kde se boje odehrávají v reálném čase z pohledu první osoby. Každý nepřítel má silné a slabé stránky. Musíte tak zvolit správnou taktiku, abyste jednotlivé protivníky porazili. Někteří nepřátelé budou například imunní vůči určitým typům útoku. Naštěstí se váš hrdina bude postupně vylepšovat, respektive budete vylepšovat kostru exoskeletonu, kterou nosí. Systém je založený na gadgetech, což má hráčům poskytnout velkou flexibilitu při řešení různých situacích a možnost odemknout přesně to, po čem toužíte.

V průběhu hry narazíte na zajímavé hádanky, které budou vyžadovat jak váš rozum, tak i reflexy.

Vaporum vyšel minulý týden a do 5. října ho lze na Steamu a GOG.com koupit za 17,99€, poté bude stát 19,99€. Pokud uvažujete o koupi, tak menší upozornění, hra není v současné době lokalizována do slovenštiny nebo češtiny, podporuje pouze angličtinu, ale časem má dostat update, který přidá slovenštinu i češtinu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama