Stray je aktuálně letos nejlépe hodnocenou hrou na Steamu
Stray Novinka Stray je aktuálně letos nejlépe hodnocenou hrou na Steamu

Stray je aktuálně letos nejlépe hodnocenou hrou na Steamu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hra je populární i na sociálních sítích.

Reklama

Kočičí adventura Stray na sebe poutala slušnou pozornost už před vydáním. Kombinace zvířecího protagonisty, zajímavého zasazení a na první pohled líbivé vizuální stránky dokázala už dopředu zaujmout širokou skupinu hráčů. Když k těmto ingrediencím přidáme ještě výhodně zvolené datum vydání v průběhu tradičně méně nabitého července, bylo jasné, že má hra dobře našlápnuto.

Výsledek ale dokázal i tak předčit očekávání. Stray je totiž podle agregátoru Steam250 aktuálně za letošek nejlépe hodnocenou hrou na Steamu. Metodika, kterou Steam250 použilo, zohledňuje procento hráčů, které hru hodnotilo kladně/záporně v kombinaci se samotným počtem hodnocení. Touto optikou vyšlo, že Stray v čele žebříčku vystřídalo dosud první God of War. Aktuálně hru na Steamu ohodnotilo více než 40 tisíc hráčů. Přes 95 % z nich jí dalo kladné hodnocení (palec nahoru).

Stray je aktuálně letos nejlépe hodnocenou hrou na Steamu

Stray se navíc daří i po prodejní stránce. Ve špičce těsně po vydání hru v jeden moment hrálo více než 60 tisíc hráčů, čímž s přehledem pokořila rekord společnosti Annapurna Interactive, která titul vydává. Hra je dostupná také na PlayStationu, kde je součástí dražších verzí předplatného PlayStationu Plus Extra/Premium.

Titul je populární i na sociálních sítích. Za tento jev mohou především majitelé koček, kteří zveřejňují fotky a videa svých zvědavých mazlíčků v kombinaci se zapnutým Stray. Například na Twitteru pro tyto účely vznikl speciální účet s názvem Cats Watching Stray, který tyto momenty sdílí.

Zatím to tedy vypadá, že se ze Stray stane herní hit letošního léta. Bližší informace o hře můžete načerpat z naší recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama