Studio GSC končí, S.T.A.L.K.E.R. 2 taktéž?
Novinka Studio GSC končí, S.T.A.L.K.E.R. 2 taktéž?

Studio GSC končí, S.T.A.L.K.E.R. 2 taktéž?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

18

Na internetu se jako hrom z čistého nebe začíná šířit zpráva, že ukrajinské studio GSC končí, což by znamenalo tragický konec nejen pro zaměstnance.

Reklama

Spekulace a čerstvé informace se začaly šířit z ukrajinského serveru UkraNews, který jako první oznámil, že studio GSC zavírá jeho majitel Sergei Grigorovich. Podle některých zdrojů Sergei studio uzavřel z osobních důvodů, které nehodlá šířit, i když kolem 40-50 vývojářů dostane dlužné částky až do února roku 2012.

Další zdroje podotýkají, že se uzavření pojí s nepokoji kolem vývoje pokračování skvělého FPS titulu S.T.A.L.K.E.R., zatímco jiní tvrdí, že za to může samotné ukrajinské zákonodárství, které prý na studio příliš tlačilo.

Oficiální profil společnosti na Twitteru před krátkou dobou odpověděl na rojící se spekulace: „Ne, nezavřeli jsme studio GSC a nezrušili vývoj Stalkera 2“. Ihned na to však byl tweet odstraněn a nahrazen tweetem Dmitrie Bourkovskiho, který napsal: „GSC je zavřeno“.

Doufejme, že se v brzké době situace více vyjasní a my se dozvíme, že se jednalo jen o menší nedorozumění. Druhý díl skvělého Stalkera totiž vypadal navýsost dobře a byla by škoda o takovou pecku přijít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama