Studio Housemarque chce vytvořit více her, jako je Returnal
Returnal Novinka Studio Housemarque chce vytvořit více her, jako je Returnal

Studio Housemarque chce vytvořit více her, jako je Returnal

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

5
Platformy PlayStation PlayStation 5

Nevylučuje ovšem ani návrat k 2D arkádovým hrám.

Reklama

Finské studio Housemarque by se chtělo více zaměřit na tvorbu her rozsahem podobných Returnalu. Pro magazín GameReactor to v rozhovoru uvedl marketingový ředitel Housemarque Mikael Haveri. "Dříve jsme pracovali na dvou projektech, nyní s Returnalem máme samozřejmě jen jeden projekt. Těžko říct, jestli budeme v budoucnu pokračovat s jedním nebo dvěma projekty, ale myšlenka, že se nám nyní podařilo prosadit se s Returnalem, bude určovat budoucí typ titulů, které chceme dělat. Jde o to, že nyní chceme ukázat, že nejsme jen 'Resogun-studio'. Dokážeme dělat různé věci a z pohledu našeho studia to znamená, že se chceme věnovat těmto větším typům zážitků," uvedl Haveri v rozhovoru.

Haveri zároveň uvedl, že společnost nevylučuje ani návrat k menším arkádovým střílečkám, díky kterým je studio Housemarque známé. "Teď máme stále rádi arkády. Stále máme rádi i menší hry. Kdo ví? Možná se za 26 let v budoucnu budeme věnovat více i těmto hrám. Ale to opravdu záleží na tom, jak úspěšně se nám podaří vybudovat si typy zážitků, které nyní Returnal představuje," prohlásil Haveri.

Studio Housemarque bylo po několik desetiletí zaměřené na 2D arkádové střílečky, jako je například Super Stardust HD a Resogun. Minulý měsíc vyšel jejich zatím nejambicióznější projekt, Returnal. Ten debutoval jako exkluzivní titul pro PlayStation 5 a během vývoje Returnalu se studio rozrostlo o 75 zaměstnanců, přičemž na pomoc si přizvali různá podpůrná studia včetně XDdev od Sony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama