Studio Larian poodhalilo budoucnost série Baldur's Gate
Baldur's Gate Novinka Studio Larian poodhalilo budoucnost série Baldur's Gate

Studio Larian poodhalilo budoucnost série Baldur's Gate

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Pro fanoušky třetího dílu příliš dobré zprávy nemají.

Reklama

Vzhledem k obrovskému úspěchu Baldur's Gate 3 se už od vydání hry v zásadě nepřetržitě spekuluje o budoucnosti této značky. Hráče i novináře pochopitelně zajímá, zda vývojáři připravují rozšíření nebo rovnou plnohodnotné pokračování. Zástupci studia Larian ale v tomto směru očekávání fanoušků dlouhodobě spíše mírnili. Poměrně jednoznačnou odpověď na všetečné dotazy v rámci své přednášky na konferenci GDC přinesl samotný šéf a zakladatel Larianu Swen Vincke.

Ten prozradil, že studio nemá vývoj DLC ani nového dílu v plánu. Dle jeho slov Larian minimálně na čas celou značku opustí a bude se věnovat něčemu úplně jinému. Dalšího Baldur's Gate se tak minimálně v podání Larianu v dohledné době rozhodně nedočkáme. Za pozornost ale stojí, že samotná práva na značku drží vydavatelství Wizards of the Coast, která s nimi může naložit dle vlastního uvážení. Dočkáme se snad nového Baldur's Gate v podání jiného studia? To je zatím otázkou. Je však spíše nepravděpodobné, že by série s takto významným potenciálem zůstala dlouho ležet ladem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama