Studio Red Fly chce vzkřísit zrušenou Star Wars hru s Darthem Maulem
Novinka Studio Red Fly chce vzkřísit zrušenou Star Wars hru s Darthem Maulem

Studio Red Fly chce vzkřísit zrušenou Star Wars hru s Darthem Maulem

Martin Cvrček

Martin Cvrček

27

Pokud tvůrce Dan Borth zdolá obří překážku jménem Electronic Arts, jednoho dne bychom se hry s oblíbeným Sithem přeci jen mohli dočkat.

Reklama

Před více než rokem jsem vás upozorňoval na záběry ze zrušené hry, která se zaměřovala na Dartha Maula, jednu z nejoblíbenějších postav z nové trilogie Star Wars a seriálu The Clone Wars.

Na titulu, který neměl oficiální název, pracovalo v roce 2010 studio Red Fly, které stálo za portem Star Wars: The Force Unleashed 2 pro Wii. Ze série The Force Unleashed a jejích principů si hra očividně brala dost a měla pokrýt život Maula od dětského věku až po události filmové Epizody 1.

Ke zrušení došlo především vlivem ne úplně ideálního jednání LucasArts, které mohlo i za likvidaci dalších potenciálně slibných projektů, jmenovitě třeba Battlefrontu 3. Nyní se ale tvůrci snaží o vzkříšení hry, což oznámil Dan Borth prostřednictvím Redditu. Jenomže tahle snaha má jeden podstatný háček jménem Electronic Arts.

EA drží exkluzivní práva na vydávání čehokoliv na PC a konzole, co nese značku Star Wars. K dohodě mezi EA a společností Disney došlo v roce 2013 a stále nevíme, kdy dojde k jejímu ukončení. Pokud by tedy studio Red Fly chtělo Dartha Maula oživit, musí jít prosit k nohám manažerů z EA.

Tvůrci prý aktuálně pracují na technologickém demu, které má ukázat vše, co Maul dokáže. S demem, jež vývojářům sežralo dost času, chtějí jít za EA a pokusit se je ohromit a přesvědčit, že vzkříšení má smysl.

Což nejspíš nebude jednoduché. Dá se očekávat, že v EA chtějí soustředit tvorbu spojenou se Star Wars na jejich vlastní studia, nemluvě o tom, že v dnešní době se tématika nové trilogie postupně opouští a přednost dostává téma původní trilogie a samozřemě i nadcházejících filmů. Dan Borth prý netuší, jaké jsou šance na úspěch, ale tvrdí, že kdyby v EA neměli zájem o Maula, snad by mohli vzít v úvahu alespoň možnost předělání hry pro potřeby jiné postavy.

V tuto chvíli každopádně platí, že projekt není nenávratně ztracený v propadlišti dějin a pokud se přesvědčování EA podaří, jednoho dne bychom se ho snad mohli dočkat. I když možná ne v podobě, jakou si momentálně představujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama