Studio Remedy oficiálně oznamuje Control 2
Control 2 Novinka Studio Remedy oficiálně oznamuje Control 2

Studio Remedy oficiálně oznamuje Control 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

8
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Pokračování vznikne opět ve spolupráci s 505 Games.

Reklama

Finské studio Remedy má na kontě úspěšné tituly jako první dva díly Maxe Paynea, thriller Alan Wake či nejnovější Control. Právě tato akční adventura byla tou první hrou, která skutečně propojila postupně budovaný Remedy Connected Universe, a to v rámci DLC AWE, kde jsme se mohli setkat se spisovatelem Wakem.

Nyní má studio opravdu napilno, pracuje na hře Alan Wake 2, multiplayer projektu Vanguard, remacích Maxe Paynea, kooperativním titulu ze světa Controlu a pak ještě jedné hře z tohoto univerza. Tou byl projekt s dosavadním označením Hedron. Dnešní oznámení však potvrdilo to, co jsme si mysleli už od první zmínky o tomto projektu, jde o Control 2.

K oznámení došlo prostřednictvím poměrně stručné tiskové zprávy, určené především pro investory. Dozvěděli jsme se, že počáteční rozpočet na vývoj je 50 milionů eur, a že si Remedy ponechává práva na značku jako takovou. Stejně jako v případě prvního dílu se ale spojili s italskou společností 505 Games, která se postará o vydání na konzolích a část vývoje. Výdělek bude následně rovným dílem rozdělen mezi Remedy a 505 Games.

Control 2 míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S, přičemž vzniká na interním enginu Northlight, stejně jako všechny ostatní projekty Remedy (kromě Vanguard). Zatím neznáme ani rok vydání a vzhledem k tomu, že se projekt nachází ve fázi konceptu, ještě si asi nějakou dobu počkáme.

Concept art pro Control 2
Concept art pro Control 2

Mezitím si můžete prohlédnout alespoň první concept art a přečíst vyjádření game directora Mikaela Kasurinena:

"S Controlem jsme se vydali do neznáma. Chtěli jsme vytvořit něco nového. Něco jiného a nečekaného. Svět jako žádný jiný. Děkuju vám, publiku, za to, že byl pro nás Control takový úspěch," říká Kasurinen.

"S Controlem 2 jsme udělali další skok do neznáma. Bude to nečekané dobrodružství. Zabere to nějakou dobu, ale mírně řečeno půjde o nejvíc vzrušující projekt, na kterém jsem kdy pracoval. Stále jsme na začátku, ale čekání bude stát za to."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama