Své produkty už v Rusku přestali prodávat také Microsoft a EA
Novinka Své produkty už v Rusku přestali prodávat také Microsoft a EA

Své produkty už v Rusku přestali prodávat také Microsoft a EA

Jan Urbančík

Jan Urbančík

33
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Redmondský gigant pomáhá Ukrajině s kyberbezpečností.

Reklama

Včera jsme psali o tom, že dvě polská herní studia, konkrétně Bloober Team a CD Projekt, se rozhodla pozastavit prodej svých her v Rusku a Bělorusku. U CD Projektu se to navíc dotklo i obchodu GOG, který společnost provozuje. Žádný titul, jenž se na něm nachází, už si ruští ani běloruští hráči nekoupí. A jak jsme psali na konci článku, bylo jen otázkou času, než se přidají další firmy. Stalo se tak už o den později.

Dnes oznámila svůj krok jedna z vůbec největších společností, a to nejenom na poli herního průmyslu. Řeč je o americké firmě Microsoft, která se odpoledne k aktuální situaci vyjádřila na oficiálním blogu. Prostřednictvím něj jsme se dozvěděli, že Microsoft pozastavuje prodej veškerých produktů a služeb v Rusku, ale nikoli Bělorusku, jako tomu bylo u dříve zmíněných polských vývojářů. Opatření se samozřejmě ani zdaleka netýká jen her, jde také o operační systémy Windows, programy Office, konzole Xbox či cloudovou službu Azure.

Kromě toho chce Microsoft pomáhat Ukrajině a na blogu uvádí, že spolupracuje s tamními experty, aby zajistil bezpečí Ukrajiny v kyberprostoru. Společnost se podle svých slov podílí také na finanční a technologické pomoci uprchlíkům.

"Stejně jako ostatní stojíme při Ukrajině ve volání po obnovení míru, respektu suverenity Ukrajiny a ochraně jejich lidí," dodává prezident Microsoftu Brad Smith.

Nedlouho po Microsoftu přišla se svým vyjádřením také společnost Electronic Arts, která se rozhodla, že přestane prodávat své hry a další obsah nejenom v Rusku, ale také Bělorusku. Už nyní by nemělo být pro místní hráče možné zakoupit produkt v Originu a EA aplikaci. Firma se chce ale dohodnout se svými dalšími partnery, aby byly její staženy i z ostatních platforem, jako například Steam. Dostupné nezůstanou ani krabicové verze her, i ty by měly být z tamních obchodů staženy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama