Tak už to máme černé na bílém - Deus Ex: Mankind Divided konečně oznámen
Deus Ex Novinka Tak už to máme černé na bílém - Deus Ex: Mankind Divided konečně oznámen

Tak už to máme černé na bílém - Deus Ex: Mankind Divided konečně oznámen

Jan Kalný

Jan Kalný

48

Hra bude zasazena dva roky po událostech Human Revolution. Všichni se nyní bojí augmentovaných lidí a Jensen se snaží zastavit teroristy.

Reklama

Ještě než se úplně vrhneme na pravděpodobně hlavní zprávu dne, pojďme si zopakovat všechny události týkající se Deus Ex: Mankind Divided.

Před více než dvěma roky castingová společnost prozradila informace o novém Deus Ex. O dva měsíce později jsme se dozvěděli o existenci Dawn enginu, který byl měl nový Deus Ex pohánět. Poté unikly další podrobnosti a pak přišel hlavní bod zlomu - na internetu se totiž objevily dva nové artworky. A teprve předevčírem Square Enix spustil virální projekt Can't Kill Progress, který měl hru postupně odhalovat. A i přesto, že stále běží, už víme vše, co potřebujeme.

Nehledě na všechny náznaky to ale definitivně odhalil až Game Informer. Deus Ex: Mankind Divined se zkrátka blíží. Celá hra bude zasazena dva roky po událostech Human Revolution, konkrétně tedy v roce 2029, do světa, ve kterém se civilisté bojí augmentovaných lidí a Jensen se snaží zastavit teroristy a zároveň hledá způsob, jak se očistit. Jensena totiž trápí události z Human Revolution a cítí se, že zkrátka zklamal.

Máme se také dočkat nového vybavení, vylepšených herních mechanismů, důležitých příběhových rozhodnutí a samozřejmě úplně nového prostředí. I když nemůžeme s jistotou říci, kde přesně se bude nový Deus Ex odehrávat, Česká republika je aktuálně velmi pravděpodobná. A dokazují to i nové informace ze streamu Can't Kill Progress.

Dnes k večeru bychom se navíc měli dočkat spousty nových informací. Hra samotná by měla vyjít na PC, PS4 a Xbox One. Kdy, to zatím nevíme.

Pokračování virálního marketingu Can't Kill Progress

I když už není třeba dál zjišťovat, co se bude dít s vězněm Tomášem ve virálním streamu Can't Kill Progress, pro jistotu popíšeme vše, co se zatím stalo. Na světlo světa už se totiž objevily další videa, kromě těch, o kterých už jsme vás informovali včera ráno.

Včera v 19:00 se objevilo v pořadí již třetí, opět nic neříkající, video. I když i to nemusí být zcela pravda. Ve videu je totiž vidět socha, která lehce připomíná Husovu sochu na Staroměstském náměstí v Praze.

Během čtvrtého hlasování jsme se také dozvěděli o teroristickém útoku, mrtvých mužích a lodi poblíž - a teď bacha - muzea Franze Kafky nacházející se v Praze.

Stejně tak jsme se konečně dočkali i čtvrtého videa, které stejně jako všechny předchozí, v podstatě nic neříká. Jediné, co je jakž takž rozpoznatelné, je oheň a křik. Snad se Square Enix nesnaží rekonstruovat i sebeupálení Palacha.

Ve dvě ráno jsme se tedy finálně dostali k poslednímu „včerejšímu” hlasování. Tentokrát vězeň trpěl bolestmi z nedostatku jídla a léků a téměř nepřežil. Co všechno se tam dělo, se těžko popisuje, rozhodně ale stačí zmínit, že padlo slovo „golem”, chvíli předtím hrála i česká písnička (ačkoli její identifikace byla téměř nemožná, bylo rozhodně velmi jasně slyšet „láska pomine”) a vězeň byl nucen se dívat na „vzpomínky z Panchaey” - jedno z měst, které jsme v Human Revolution navštívili. A samozřejmě, páté video opět nic neprozradilo.

Důkazy jsou ale všude kolem nás. Všechno se snad finálně dozvíme už dnes v 17:30, kdy proběhne poslední hlasování a zároveň vyvrcholení celého streamu.

Včerejší obrázky v lepší kvalitě

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama