Take-Two chce mikrotransakce v dalších hrách
NBA 2K18 Novinka Take-Two chce mikrotransakce v dalších hrách

Take-Two chce mikrotransakce v dalších hrách

Michal Burian

Michal Burian

27

Společnost bere velmi vážně zpětnou vazbu o mikrotransakcích.

Reklama

Po vydání NBA 2K18 internet zasypaly stížnosti hráčů, kteří nechápou, proč nejnovější basketbal od Visual Concepts a 2K Games obsahuje mikrotransakce. Hráčům vadí zejména jejich podoba, kdy je herní měna potřeba ke zlepšování hlavních atributů postavy, případně k získání nové herní podoby. Získávání in-game měny je navíc v NBA 2K18 velmi zdlouhavé a tím pádem vývojáři vysílají jasný signál: pokud chcete rychle vylepšit rychlost, střelbu na koš, zaplaťte.

Není tak divu, že se debata o mikrotransakcích objevila i na schůzce s investory. Strauss Zelnick, generální ředitel Take-Two řekl, že zpětnou vazbu berou velmi vážně. Zároveň Zelnick poukázal na skvělé prodeje NBA 2K18 (již přes 6 milionů) a na pozitivní recenze nejen od novinářů, ale také samotných hráčů.

Zpětná vazba na mikrotransakce v NBA 2K18 už měla svůj vliv. Vývojáři kvůli stížnostem hráčů upravili ceny některých věcí. Kupříkladu základní účes předtím stál 1500 VC, nově je jeho cena jen 100 VC.

Každopádně, v Take-Two jsou s mikrotransakcemi spokojeni a hodlají systém použít i v dalších hrách, včetně těch singleplayerových. Ne vždy se ale mikrotransakce musejí vztahovat na herní měnu ve hře. Za to nemůže ani tak NBA 2K18, ale spíše multiplayerová část Grand Theft Auto V. GTA Online ukazuje vydavatelství, že dokáže v mikrotransakcích generovat neuvěřitelné finanční výsledky. Lze tak očekávat, že mikrotransakce budou i ve westernové akci Red Dead Redemption 2 od Rockstaru. I ta bude mít svou online část, po vzoru GTA V.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama