Takhle vypadá v pohybu Battalion 1944
Battalion 1944 Novinka Takhle vypadá v pohybu Battalion 1944

Takhle vypadá v pohybu Battalion 1944

Michal Burian

Michal Burian

22

Multiplayerová střílečka zasazena do období druhé světové války.

Reklama

Battalion 1944 je očekávaná multiplayerová střílečka zasazena do období druhé světové války. Tvůrci ze studia Bulkhead Interactive na Kickstarteru vybrali 317 281 liber od 10 096 podporovatelů. Následně se spojili se Square Enix, společnost hru vydá, práva na hru ale zůstanou vývojářům.

YouTuber Westie si měl možnost Battalion 1944 nedávno v Londýně zahrát. Šlo o pre-alfa verzi v módu Team Deathmatch na mapě Manor. Ta sice ještě není kompletní, přesto měl Westie z hraní dobrý pocit a tvrdí, že se Bulkhead Interactive vrací k éře, kdy podobné first-person střílečky byly v multiplayeru hodně zábavné.

Bulkhead Interactive v tiskových zprávách píšou, že Battalion 1944 je duchovní nástupce Call of Duty 2 nebo Enemy Territory. To znamená, že bitevní vřava má být atmosférická, graficky vypiplaná, vyžádá si maximální využití vašich schopností a na oplátku nabídne vybalancovanou hratelnost plnou možností. O bezproblémovou síťovou hru se má postarat kvalitní základna oficiálních serverů, obohacená o možnost hráčského hostingu serverů, stejně jako možnost hrát pěkně po staru přes LAN. Role anti-cheat systému se zhostí buďto Game Blocks použitý v Star Wars Battlefront nebo Easy Anti Cheat z Counter-Strike: Global Offensive.

Mapa Manor je sice z velké části určena pro vertikální boj, ale na mapě nechybí body, kterých lze dosáhnout pouze při takzvaném strafe jumpingu (video), což byla vlastně ve starých hrách, dá se říci, chyba.

Battalion 1944 poběží na Unreal Enginu 4, o technickou stránku titulu se tudíž bát nemusíme. Vývojáři cílí na velice autentické a detailní prostředí plné vegetace a charakteristických staveb nebo sídel. Chlubí se svou návštěvou Normandie, kde nasávali místní atmosféru a studovali místní charakter. Perfektní zpracování lokací by mělo zajistit využití nejmodernějších technologií. Bulkhead Interactive tvrdí, že se stane Battalion “vrcholnou ukázkou videoherní grafiky”. A aby se to všechno uvěřitelně hýbalo, využívají technologie motion-capture. Doufejme tedy, že ve finální verzi uvidíme živé a realistické pohyby vojáků.

Battalion 1944 je v plánu pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama