Taktická série Commandos má nového majitele. Čeká nás nová hra a remastery
Commandos Novinka Taktická série Commandos má nového majitele. Čeká nás nová hra a remastery

Taktická série Commandos má nového majitele. Čeká nás nová hra a remastery

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Kalypso Media koupili kompletní práva na ikonickou taktickou strategii Commandos.

Reklama
Commandos: Behind Enemy Lines z roku 1998
Commandos: Behind Enemy Lines z roku 1998

Série Commandos je do dnes považována za jednu z nejlepších taktických strategií z izometrického pohledu. Značka zaměřující se na druhou světovou válku vznikla v roce 1998 v Pyro Studios, kteří ve spolupráci se společností Eidos Interactive položili solidní základy, které byly v letech 1999, 2001 a 2003 obohaceny o další tři díly. V roce 2006 se na svět podívala ještě taktická first-person akce. Ta se ale u fanoušků nesetkala s oblibou a Pyro Studios po negativních reakcích museli přiznat prohru. Ta firmu ještě nepoložila, pouze přišla o kontrakt s Eidosem. Od té doby se autorům nedařilo a v roce 2012 se spojili s Play Wireless a společně Pyro Studios transformovali na Pyro Mobile a soustředili se na vývoj aplikací pro smartphony, tablety a sociální média.

Pyro Studios, respektive Pyro Mobile stále vlastnili práva na Commandos. To od dnešního dne neplatí. Všechna práva, včetně těch distributorských na starší díly, koupila německá společnost Kalypso Media. Vydavatel her jako je Tropico, Sudden Strike, Railway Empire, Dungeons 3 nebo Rise of Venice má v plánu probudit Commandos zpět k životu. Poslouží k tomu starší díly, které budou značně vylepšeny o současnou technologii a vydány na stávající platformy. Tím hlavním je ale vývoj zbrusu nových her pro všechny platformy.

Pokud jste se zaradovali, nečekejte, že se o Commandos bude v dohledné době mluvit. Kalypso Media teprve hledají vhodné vývojáře, kteří by se této ikonické značky ujmuli a dokázali ji přivést k životu ve formě, kterou si zaslouží. Kalypso Media společně s Commandos získali i další značky Pyro Studios, včetně Praetorians a Imperial Glory.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama