Taktické RPG Miasma Chronicles má datum vydání
Novinka Taktické RPG Miasma Chronicles má datum vydání

Taktické RPG Miasma Chronicles má datum vydání

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Nová hra od tvůrců Mutant Year Zero se chce zavděčit nováčkům i veteránům žánru.

Reklama

Vývojáře ze studia The Bearded Ladies můžete znát především díky taktickému RPG Mutant Year Zero: Road to Eden. Loni ale ve spolupráci s vydavatelem 505 Games oznámili, že pracují na další hře v tomto žánru – Miasma Chronicles. Nyní jsme se dočkali odhalení data vydání a na PlayStation Blogu také pár nových podrobností.

Předně k tomu nejdůležitějšímu – Miasma Chronicles dorazí 23. května na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Předobjednávky zatím k dispozici nejsou, ale hru si můžete přidat do wishlistu na Steamu.

Titul se odehrává v postapokalyptickém světě, který je ničen neznámou silou známou jako Miasma. My se ujmeme role Elvise a jeho robotického pomocníka Diggse. Právě oni by mohli dokázat Miasmu zastavit.

Po světě se budeme pohybovat volně, důraz je kladen na exploraci a autoři slibují silný příběh. Hlavní složkou je ale soubojový systém, jenž je opět tahový, stejně jako v Mutant Year Zero. V něm budou hrát důležitou roli zbraně, kterých má být 21 – od útočných pušek přes brokovnice až po odstřelovací pušky. Nebude ale chybět ani magie v podobě ovládání Miasmy.

Hra navíc nabízí dva režimy: "Light Tactical", který zmenšuje prvek náhody a míří především na nováčky v žánru, a poté "Full Tactical", jenž nabídne klasické souboje, jak to známe z jiných podobných her. Poměrně důležitou roli má hrát šance na kritický zásah, při překročení 100 % totiž útok způsobí ještě vyšší poškození.

Nakonec ještě příjemná informace pro sběratele krabiček – hra se dočká také fyzické verze. Dorazí ale až 9. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama