Technologická analýza a srovnání konzolí u Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2 Novinka Technologická analýza a srovnání konzolí u Red Dead Redemption 2

Technologická analýza a srovnání konzolí u Red Dead Redemption 2

Michal Burian

Michal Burian

45
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Westernová akce od Rockstaru pod lupou.

Reklama

DigitalFoundry dostali od Rockstar Games obě verze Red Dead Redemption 2. V předstihu mohli vyzkoušet očekávanou westernovou akci na PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One S a Xbox One X. Z testu vznikly dvě videa.

V prvním videu se britská redakce věnuje grafice a celkovému běhu hry a srovnává Red Dead Redemption 2 s Assassins Creed Odyssey, Grand Theft Auto V nebo Horizon: Zero Dawn. Na první pohled je vidět, že si vývojáři z Rockstaru dali hodně záležet a recenze nekecají (jejich souhrn zde). Každopádně uvidíte spoustu krásných záběrů, divokou přírodu, různorodá města, krásné výhledy a mnoho, mnoho dalšího, včetně změny denní doby, pohybu mraků či počasí.

Druhé video je o srovnání jednotlivých verzí. Zajímá vás, jaké jsou rozdíly mezi PS4, PS4 Pro, Xbox One S a Xbox One X? Detaily nejsou tak znát, i když Xbox One X má o něco lepší nasvícení a celkově je detailnější ve srovnání s Xbox One S a PS4 Pro, což se dalo čekat, když je X nejvýkonnější konzolí na trhu.

Propady frekvence snímků za sekundu jsou zejména v cutscénách a ve městě. Xbox One X se drží hodně statečně, Xbox One S má propady o pár snímků. Jak je na tom PS4? PS4 Pro má o něco častější propady než Xbox One X, ale dle všeho nejde o nic hrozného, většinou jeden dva snímky dolu - v cutscénách potom tři až pět snímků dolů, což bylo zaznamenáno i na Xboxu One X. Při běžném hraní snímky na PS4 Pro kolísají mezi 30 a 28fps. Na klasické PS4 o jeden až dva snímky jsou propady větší, v cutscénách se dostanete i na 22fps a 21fps.

Jako bonus ještě přikládám video, kde si můžete prohlédnout změnu denní doby a počasí mnohem detailněji.

Hra vychází 26. října na PS4 a Xbox One, objednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk, kde obdržíte tričko a DLC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama