Temná budoucnost v RPG titulu The Surge od autorů Lords of the Fallen
The Surge Novinka Temná budoucnost v RPG titulu The Surge od autorů Lords of the Fallen

Temná budoucnost v RPG titulu The Surge od autorů Lords of the Fallen

Michal Burian

Michal Burian

13

Nové detaily s dalšími koncepty z připravovaného nadějného akčního RPG.

Reklama

Německé studio Deck13 na podzim roku 2014 ve spolupráci s City Interactive vytvořilo průměrné hardcore RPG Lords of the Fallen, které jsme v recenzi ohodnotili známkou 6/10. I přesto, že se ještě v tom samém roce prodalo přes 900 tisíc kusů, tak se firmy mezi sebou nedohodly. Vydavatelství se nezamlouval postup vývoje a ukončili spolupráci s Deck13. Lords of the Fallen 2 sice bude, ale od interního týmu City Interactive.

Deck13 se poté spojili s Focus Home Interactive a společnými silami vytvářejí něco jiného a hodně zajímavého. Jde o akční RPG hru The Surge, která dorazí na pulty obchodů někdy v roce 2017 ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Před časem jsme se dozvěděli, že se titul bude odehrávat v dystopické budoucnosti naší Země, která se blíží svému konci. Po 60 až 70 letech od současnosti jsou města přelidněna a lidé si pomáhají, aby přežili. Populace rychle stárne a nepřipravené jedince nahrazují chytřejší roboti. Starší lidé postupně přicházejí o práci, což je nutí přestěhovat se na předměstí, kde pracují a bojují s nepřítelem za pomoci exoskeletonů.

Dnes přichází Jan Klos, generální a kreativní ředitel Deck13, s novými podrobnostmi. Na blogu PlayStationu se podělil s detaily o samotném vytváření herního světa. Ten je inspirován současnými problémy lidstva, které vedou k tomu, co se ve hře stane.

„Země v dystopické budoucnosti, kde robotika a megalománské korporace pracují ruku v ruce ve snaze zachovat to, co zbylo z našeho křehkého klimatického systému. Upřímně řečeno, nejvíce jsme se inspirovali skutečným světem, který je kolem nás. Kde to všechno skončí, když se podíváme na současné trendy v technologiích, robotice, umělé inteligenci, obnovitelných zdrojích energie..., ale i na politický, environmentální a hospodářský rozvoj v posledních 30 letech. Kdyby to skončilo špatně... tak to je The Surge,“ přibližuje hru Klos.

„Zasazení do blízké průmyslové dystopické budoucnosti nám umožňuje úžasné bitvy v zajímavém prostředí, které je nám blízké a zároveň vzdálené. Klademe velký důraz na taktický boj zblízka v uzavřených prostorech, kde využijete svůj Exo oblek. Ten si budete moci upgradovat a různě modifikovat, abyste zvýšili jeho odolnost, útočnou sílu a další atributy. Exo oblek vám umožní pohybovat se s větší hbitostí a silnějšími údery zaútočit na nepřítele, ale rovněž můžete využít části zboje a zbraně. Vše budete moci vylepšovat. Celkově budete v The Surge měnit svou postavu a přizpůsobovat si ji podle svých představ.“

Závěrem rozhovoru dodal, že hra sice bude těžká, ale zároveň bude hráče odměňovat. „Musíte analyzovat svého nepřítele, najít jeho slabá místa a pak podle toho postupovat. Ano, budete mnohokrát umírat.“

„Rozdíl oproti Lords of the Fallen je v tom, že máme více času na různé funkce, které pomohou hráčům na začátku dobrodružství. Nepůjde o žádné dlouhé tutoriály, ale v průběhu hry budete mít k dispozici možnosti, abyste překonali svého nepřítele a naučili jste se, jak s jednotlivými situacemi naložit.“

Tak to vypadá, že v roce 2017 se dočkáme nadějného sci-fi RPG, které nebude jednoduché, ale zároveň ani přehnaně těžké.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama