Temné a hororové Gears of War 4 se zaměří na syna Marcuse Fenixe
Gears of War 4 Novinka Temné a hororové Gears of War 4 se zaměří na syna Marcuse Fenixe

Temné a hororové Gears of War 4 se zaměří na syna Marcuse Fenixe

Michal Burian

Michal Burian

25

<strong>Spousta nových informací!</strong> Odehrávat se bude 25 let po Gears of War 3.

Reklama

Fanoušci Gears of War si dnešní den zapíšou do kalendářů, nebo se jim vryje do paměti. Prestižní americký časopis Game Informer totiž ve svém nejnovějším čísle přinesl exkluzivní informace o připravovaném Gears of War 4. Studio The Coalition připravuje temný akční díl, který si posvítí na začátek série a má být hororovější a děsivější.

Gears of War 4 se bude odehrávat 25 let po událostech v Gears of War 3 a hlavním hrdinou bude JD Fenix (namluví ho Liam McIntyre), syn oblíbeného hlavního protagonisty původní trilogie Marcuse Fenixe. Junior v dětství utekl z domu, aby se přidal k COG jednotkám. Zbrklé mládí mělo za následek, že z ničeho nic a bez dovolení odešel.

Nový tým se skládá ze tří členů. Mladého Fenixe jsme si představili. Po jeho boku bude stát Delmont "Del" Walker (Eugene Byrd), který se juniora ujal na internátní škole. Velmi dobře se znají a lze očekávat, že často budou mluvit o své minulosti. Trojici doplní sympatická Kait Diaz (Laura Bailey).

V Gears of War 4 se lidstvo stává ohroženým druhem, impulzní zbraň na konci Gears of War 3 zahubila všechna fosilní paliva. Po několika intenzivních válkách a bomb se lidé ukrývají v opevněných městech, kde hledají ochranu před větrnou smrští. Samotný svět bude inspirován severem Itálie, včetně lesů, pevností a dalších věcí.

Právě povětrnostní podmínky budou hrát velkou roli, nepůjde pouze o efekt na oko, vítr vás ovlivní v bitvě. Vývojáři připravili čtyři druhy počasí. Silný vítr si bude pohrávat s prachem, listím a stromami, zatímco vichřice bude mít tři stupně a bude dost nepříjemná. Když budete bojovat proti větru, bude to hodně nepříjemné, oproti tomu vítr v zádech bude plusem. Pochopitelně počasí ovlivní také protivníky. V souvislosti s počasím jsem si vzpomněl na Spec Ops: The Line, kde nám velké problémy dělaly písečné bouře.

V těchto nevyzpytatelných podmínkách bude bojovat dnes představená trojice hrdinů, kterou budeme sledovat jeden celý den, po dobu 24 hodin. Lze tak očekávat příběh podobný filmu 24 hodin. Zatím není známo, zda budeme hrát pouze za JD Fenixe, nebo i další postavy.

Příběh jinak začne ve vesnici, která je napadena novou, temnou hrozbou. Přežije pouze trojice našich hrdinů, což je podivné. Nezdá se to ani jim, a tak se vydají do blízkého lesa, kde přemýšlí o tom, proč právě oni byli ušetřeni. To bude pravděpodobně důvod, proč se JD Fenix vrátí k jednotce COG.

Jinak je nám slibovaná kooperace pro dva hráče na jedné konzoli, o online co-opu zatím The Coalition nemluví, lze ho ale očekávat. Velký důraz bude kladen na multiplayer; původní díly byly z 90 procent zaměřeny na singleplayer, zbývajících 10 procent na hru více hráčů.

A velkou novinkou má být dynamické krytí, kdy budete muset myslet na to, odkud na vás nepřítel střílí. Už nebude stačit se schovat za jakoukoliv překážku a být v klidu před horizontálními i vertikálními útoky. V Gears of War 4 se tak budete muset častěji přesouvat a zapojit taktické/strategické myšlení. S tím souvisí také informace, že vás protivník může vytáhnout z krytu a následně jednoduše eliminovat.

Vývojáři jinak vědí, že fanoušci Gears of War si oblíbili mód Horde. Slibují, že nebudete zklamáni. Zklamáni byste neměli být ani z nových nepřátel, ve studiu experimentovali s mnoha nápady, z jednoho vznikl Pouncer, kterého jste mohli vidět v ukázce z E3 2015. Potvrzen byl také druh “Juvies” (první evoluční fáze), který se může vyvinout do “Drones” (pocta původní trilogii) a využívat zbraně. Pravděpodobně půjde o hlavní typ nepřátel.

Gears of War 4 vyjde na konci letošního roku na Xbox One. Spekuluje se o tom, že by mohla hra dorazit také na Windows 10. Předobjednejte na Xzone.cz a podpořte Zing.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama